Statul Islamic își asumă atentatele din Sri Lanka

Gruparea jihadistă Statul islamic (SI) a revendicat marţi atacurile sinucigaşe în biserici şi hoteluri de lux - soldate cu 321 de morţi 500 de răniţi - de Paşte, în Sri Lanka.

”Autorii atacurilor care au vizat cetăţeni din ţările coaliţiei (anti-SI) şi creştini în Sri Lanka alatăieri sunt combatanţi SI”, a anunţat organizaţia prin agenţia sa de propagandă Amaq, adăugând o fotografie şi o înregistrare video menite să-i arate pe cei şapte atacatori implicaţi în masacru.

Kamikaze au provocat un carnagiu duminică, în trei hoteluri de lux şi trei biserici, în toiul slujbei de Paşte, la Colombo şi în alte părţi în ţară. Autorităţile locale au atribuit baia de sânge mişcării islamiste locale National Thowheeth Jama'ath (NTJ), care nu l-a revendicat, şi caută să afle dacă aceasta a primit o susţinere logistică internaţională.

Este vorba despre operaţiunea în străinătate - în afara Siriei şi Irakului - cea mai sângeroasă revednicată de SI de la proclamarea ”califatului” său, în iunie 2014.

Statul Islamic a difuzat o înregistrare în care presupuşi kamikaze îi jură credinţă. Într-o fotografie difuzată odată cu comunicatul, a căror autenticitate nu a putut fi verificată din surse independente, opt bărbaţi, îmbrăcaţi în negru, dintre care şapte au faţa mascată, pozează în faţa steagului SI.

Singurul bărbat cu faţa descoperită poartă barbă şi o mitralieră.

Vizualizări: 1,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: