Stoican: „Pentru noi acum începe campionatul”

Pandurii va disputa duminică, la prânz, prima partidă din prima etapă a play-out-ului acestei ediții de campionat, formația gorjeană urmând să dispute meciul la Voluntari. Adversarii gorjenilor tocmai au rămas fără antrenor, după ce Florin Marin a fost demis de la cârma echipei. Oficialii de la Voluntari au comunicat că negociază cu Edward Iordănescu preluarea băncii tehnice, însă fostul antrenor de la Pandurii pare să fi declinat oferta, spunând că nu dorește să mai preia echipe românești la final de campionat, planurile sale de viitor incluzând echipe din străinătate.

Flavius Stoican spune că situația de pe banca tehnică a Voluntariului poate fi un avantaj pentru Pandurii. Stoican declară că după meciul de duminică speră măcar la un punct pe care Pandurii să îl câștige în clasament. „Pentru noi acum începe campionatul, pot spune lucrul acesta cu tărie. Ne-am întâlnit cu echipe în acest miniretur și am văzut că diferența pe tabela de marcaj se face din cauza greșelilor personale sau execuțiilor de excepție ale unui jucător. Am avut și una și alta. Am jucători de la care aștept mult și mă refer la cei de atac. Ceea ce văd la antrenament e calitate și vreau să văd asta și pe teren. Mergem încrezători, începând cu acest prim meci, convinși că putem scoate un rezultat favorabil, chiar dacă întâlnim o echipă cu jucători experimentați. Suntem conștienți că ne așteaptă un campionat dificil, dar cred că sper și cred că jucătorii vor face tot ce depinde de ei pentru a fi fericiți după fiecare meci în parte”, afirmă Stoican.

„Mi-aş dori să marcăm”

Antrenorul Pandurilor le cere jucătorilor săi să nu primească goluri. El spune că înfrângerile din ultimele etape nu sunt doar din vina apărării, ci și a greșelilor făcute la mijlocul terenului, speranța sa fiind ca asemenea situații să nu se mai repete în play-out. „Clar nu îmi doresc să primim goluri, ci să marcăm. Nu doar apărarea e de vină când se pierde un meci. La cel cu Dinamo s-a făcut o greșeală personală la mijlocul terenului, deci nu apărarea e de vină. Acum diferența se face pe greșeli personale sau pe cadouri date adversarului cu atâta ușurință. Mi-aș dori să nu primim goluri, să marcăm. Ne dorim să greșească adversarii.  Și la echipe mai mari se fac greșeli. Nu putem invoca lipsa de valoare sau omogenitate, știam că nu e ușor să închegi o echipă în timp scurt așa cum nu există o rețetă a succesului. Important e să nu mai facem greșeli mărunte ca să avem o bucurie după meci. Acum întâlnim adversari de același calibru ca și noi. Aș fi mulțumit și foarte bucuros dacă am reuși o victorie”, mai spune Stoican.

„Avem 50% șanse să scăpăm”

În ceea ce privește locul pe care Pandurii îl va ocupa la finalul play-out-ului, Stoican e de părere că echipa trebuie să evite ultimele trei poziții din clasament pentru a nu avea emoții. Antepenultima poziție din clasament ar trimite Pandurii la un meci de baraj pentru rămânerea în Liga I. Stoican a identificat deja echipele care nu prea au emoții în privința retrogradării, printre ele nefiind și adversarii de duminică. „Aș fi dezamăgit dacă nu am prinde locul de baraj și aș fi foarte fericit dacă am scăpa direct. Cred că avem 50% șanse să scăpăm direct și 100% să nu mergem la baraj. Cred că și Mediașul și Botoșaniul, plus Poli Iași sunt trei echipe care au un oarecare avantaj. Sunt trei echipe cu jucători foarte buni și o omogenitate care își poate spune cuvântul. Noi avem aceleași probleme de lot de care aș fi vrut să nu fi avut parte. Frații Da Silva ne-ar putea ajuta, la fel ca și Paul Batin care va fi incert pentru vreo patru săptămâni. După ultimul meci, Stan are ceva probleme, dar sper ca la ora meciului să fie apt. Ne dorim să începem cu dreptul acest play-out”, declară Stoican.

Vizualizări: 295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: