Strânge cărţi pentru un liceu din Basarabia. Poţi dona!

Istoricul gorjean Valentin Chepeneag a demarat miercuri, 25 octombrie, o campanie de strângere de cărţi pentru Liceul „Mircea Eliade” din Nisporeni, Basarabia. Tânărul a precizat că este a doua campanie de acest gen care se desfăşoară la nivelul judeţului Gorj, în urmă cu doi ani reuşind să strângă 593 de volume.

Şi de această dată, Valentin Chepeneag îi îndeamnă pe gorjeni să doneze cărţi. „Oamenii pot dona la Biblioteca Judeţeană «Christian Tell» din Târgu Jiu, acolo vom depozita volumele până ce le vom duce către beneficiari. În general, clasici români, nu m-ar interesa cărţile scrise de autori străini, traduse în limba română, dar sunt bune şi acelea. 80% din liceele şi şcolile din Gorj, profesorii mi-au oferit sprijin şi au strâns la nivelul liceului, iar apoi le-au donat, şi acum tot la fel vom face”, a declarat Valentin Chepeneag, istoric.

Întrebat de ce o campanie pentru Basarabia, tânărul a spus că este de datoria gorjenilor şi românilor, în general, să-şi ajute semenii de peste Prut. „Ca şi istoric şi terminând o facultate de istorie, problema Basarabiei rămâne totuşi un subiect care apasă pe umerii fiecărui român. Văzând ce se întâmplă acolo, vedem ce se întâmplă în şcolile din Ucraina. Cred că este în avantajul fiecărui român de dincoace de Prut să sprijine cumva pe cei de dincolo, suntem români toţi”, a mai declarat istoricul Valentin Chepeneag.

Vizualizări: 1,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: