79 de ani de la inaugurarea Ansamblului „Calea Eroilor”. Programul manifestărilor

Târgujienii vor sărbători vreme de două zile împlinirea a 79 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu. În cadrul programului vor fi vernisate expoziții de pictură, va fi decernat Premiul Național Brâncuși și se va reedita pelerinajul tradițional pe Calea Eroilor, de la Masa Tăcerii până la Coloana fără Sfârșit.

Aşadar, joi, 26 octombrie, de la ora 18.00, are loc vernisajul expoziției „REMANENT” a artistei plastice Maria Balea. Vineri, 27 octombrie, de la ora 12.30 are loc evocarea unui moment istoric la Poarta Sărutului, o procesiune religioasă și militară între Masa Tăcerii și Coloana fără Sfârșit. De asemenea, elevii clasei de actorie de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” vor susţine un moment de street-art. Va urma apoi o slujbă religioasă dedicată eroilor la Biserica Sfinții Apostoli Petru şi Pavel şi un flash-mob și spectacol din proiectul „Brâncuși în UNESCO” în Parcul Coloanei fără Sfârșit, realizat de Asociaţia „Colour Your Dreams”.

De la ora 17.00 va avea loc vernisajul expoziției „MYSTIKOSMIDEA” a sculptorului Panaite CHIFU la Muzeul Judeţean „Alexandru Ștefulescu”. Între orele 19-21 are loc gala decernării Premiului Naţional „Brâncuși” pentru anul 2016, urmată de un concert de pian susținut de pianistul Florin Berculescu, în interpretarea căruia vor fi ascultate piese din creația lui Erik Satie la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: