Hotel pe Transalpina unde poţi achita cu Bitcoin

Popasul Regelui, un hotel de trei stele de pe Transalpina, a introdus posibilitatea de a achita serviciile de cazare şi masă prin celebra criptomonedă Bitcoin. Astfel, hotelul Popasul Regelui este prima unitate de cazare din România care acceptă această modalitate de plată din ce în ce mai folosită de români.

Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat, independent de orice sistem bancar şi, totodată, o monedă digitală (criptomonedă), creată în 2009 de o persoană sau un grup de persoane care au rămas în anonimat până la ora actuală.

În lume sunt deja peste 100.000 de hoteluri, baruri și restaurante care acceptă acest mijloc de plată. „Am înţeles mereu că oamenii au libertatea de a alege și că, mai mult de atât, au nevoie de opţiuni din care pot alege ce este mai reprezentativ pentru ei. Dacă în trecut o plată se putea efectua numai numerar, mai apoi a apărut și opţiunea de plată folosind cardul bancar, iar astăzi tot mai multă lume își dorește să poată achita un serviciu și prin Bitcoin. Am fost surprins de numărul tot mai mare al solicitărilor de acest gen, venite în special prin intermediul site-ului nostru www.popasulregelui.ro,  în special din partea turiștilor din afara ţării. Am decis că, începând din acest sezon, toţi turiștii să se poată bucura de frumuseţile Transalpinei și să poată achita serviciile oferite de noi și prin Bitcoin”, a declarat Traian Cornea, manager al Hotelului Popasul Regelui Transalpina, citat într-un comunicat de presă. Hotelul are o capacitate de cazare de 50 de locuri și este pe raza judeţului Alba.

Șoseaua Transalpina se va deschide pentru turiști în jurul datei de 31 mai 2018, în funcţie de când se va topi stratul de zăpadă. Transalpina este șoseaua aflată la cea mai înaltă altitudine din România. În apropiere sunt obiective precum: Peștera și Mănăstirea Polovragi, Peștera Muierilor, staţiunea Rânca, Lacul Gâlcescu - cel mai mare lac glaciar din Munţii Parâng, la o altitudine de 1925 m, Iezerul Muntinului, Lacul Oasa şi, nu îl ultimul rând, Valea Frumoasei.

Vizualizări: 1,534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: