Strigăt de ajutor! Fiul unui miner riscă să-și piardă piciorul

Un adolescent, de 16 ani, din comuna Plopşoru, riscă să rămână infirm, după un banal accident. Ionatan Florea, elev la Liceul Tehnologic Țicleni, și cel mai mare fiu al unui miner de la Cariera Roșia, şi-a fracturat un picior, în urmă cu doi ani, iar de atunci stă numai prin spitale. Adolescentul a căpătat din spitale o bacterie foarte rezistentă la antibiotice, iar rana nu i s-a mai vindecat nici până în ziua de azi. Adolescentul se poate trata la o clinică privată, dar are nevoie de câteva zeci de mii de euro, bani de care familia nu dispune. Tatăl său este atât de disperat încât s-a gândit inclusiv să-și vândă un rinichi. Minerii s-au solidarizat și strâng bani pentru întrajutorarea colegului lor aflat în impas. 

Ionatan Florea este din satul Sărdănești, comuna Plopșoru. În urmă cu trei ani, în timp ce participa la o competiție de fotbal, tânărul s-a accidentat grav la picior, iar de atunci a început calvarul. „A jucat fotbal cu o altă echipă. Un coleg i-a pus piedică, a căzut cu piciorul pe o piatră, a făcut hematom. L-am dus la Spitalul din Turceni, unde l-au operat. Acolo s-a infectat cu stafilococul auriu. Am făcut o internare la Târgu Jiu, la domnul doctor Stăniloiu, a stat 18 zile internat, după care ne-au spus să mergem la o clinică de specialitate”, a declarat Ionel Gabriel Florea, tatăl tânărului. Ionatan a suferit două intervenții chirurgicale la tibia piciorului stâng, la Spitalul Târgu Mureş. Fără succes, însă. Familia a fost consiliată să meargă la o clinică privată, pentru că Ionatan riscă să îşi piardă piciorul.

Cinci suflete, un singur salariu

Tatăl tânărului este disperat pentru că are nevoie de mulți bani pentru ca fiul său să fie tratat. Astfel de terapii nu sunt acoperite de asigurarea de sănătate. Ionel Gabriel Florea asigură singurul venit al familiei formată din cinci membri. Deznădăjduit că nu are banii necesari pentru recuperarea fiului său, Ionel Gabriel Florea s-a gândit inclusiv să doneze un rinichi. „Rana supurează în continuare și mi-au zis să mergem la o clinică privată în Mureș, iar tratamentul mă costă între 15.000 și 18.000 de euro. Nu am acești bani. Eu sunt singurul salariat și suntem cinci membri în familie. Mai am doi copii mai mici. Lui oricând i se poate fractura piciorul la greutatea corpului. Poate să rămână fără picior, dacă nu facem acel tratament sub formă de presiune hiperbară”, a mai spus tatăl tânărului.

Ionatan a fost programat la clinica privată undeva în luna iunie, astfel încât să poată încheia anul școlar. Tratamentul este unul de lungă durată.

Apel umanitar

Sindicatul Liber EMC Roșia s-a adresat minerilor din cadrul CE Oltenia pentru a-l sprijini pe colegul lor aflat într-o situație grea. De altfel, mulți dintre mineri au și dirijat către colegul lor cei 2% din impozitul pe venit. „Noi, toți, putem ajuta această familie, să meargă cu copilul la tratament, să devină un copil normal ca înainte de accident. Sunt sigur că în viață faptele bune sunt răsplătite, iar un gest făcut din tot sufletul aduce întotdeauna un sentiment de bucurie unic. Dăruind, îți oferi ție șansa de a fi un om mai bun!”, a fost mesajul lansat de Sindicatul Liber EMC Roșia către mineri. 

Și managerul CE Oltenia, Sorin Boza, a anunţa că se va implica pentru a strânge banii necesari tratamentului. „Haideți, organizați-vă rapid pentru o colectă la cel mai mare nivel! Eu voi vorbi cu toți directorii de sucursale și EMC-uri să susțină acest proiect. Luați legătura cu Cătălin Stănculescu și cu Gheorghe Dobrițanu și vă vor ajuta în zonele lor de responsabilitate. Pregătiți, vă rog, o colectă și în cele trei sedii ale noastre cu cutii și fotografii și le dați în pază echipei din cele trei entități”, a transmis Sorin Boza. 

Donații

Cei care doresc să ajute acest tânăr pot depune sume de bani în conturile deschise pe numele tatălui său, Florea Gabriel Ionel. Acestea sunt: RON: IBAN RO12INGB0000999906698448, deschis la ING Bank; EUR: IBAN RO43INGB0000999906638817 Cod SWIFT: INGBROBU, Cod BIC; 606410008 deschis la ING Bank N.V Sucursala București. Telefon de contact: 0763 655 990 - Florea Ionel.

Vizualizări: 29,577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: