Suedia și Finlanda vor adera la NATO

Jurnaliștii de la The Times publică informații conform cărora Finlanda și Suedia se pregătesc de aderarea la NATO chiar în această vară.

Suedia și Finlanda se află în proces de aderare de câțiva ani și îndeplinesc toate condițiile, dar mai este nevoie de un vot oficial în parlamentele celor două țări nordice.

Acest vot nu a venit din cauza amenințărilor venite de la Moscova. Rusia se opune aderării celor două țări la NATO pentru că au graniță directă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că, dacă Finlanda și Suedia vor adera la NATO, atunci Rusia va trebui să "reechilibreze situația" prin propriile măsuri, relatează Reuters.

Dacă cele două țări se alătură alianței, "va trebui să ne facem flancul vestic mai sofisticat în ceea ce privește asigurarea securității noastre", a declarat Peskov pentru postul britanic Sky News.

 
Cu toate acestea, el a spus că Rusia nu va considera o astfel de mișcare drept o amenințare existențială, de genul celei care ar putea să o determine să ia în considerare utilizarea armelor nucleare.

Vizualizări: 767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: