Summitul Tinerilor. Programul de astăzi

Eveniment de amploare, în acest sfârșit de săptămână, la Târgu Jiu. A început Summitul Tinerilor 8.0. Participă sute de tineri din toată țara la cel mai ambițios eveniment de învățare. ”Abilitate/Agilitate” este conceptul de anul acesta. 

Din seria evenimentelor organizate, astăzi, la Stadionul Municipal: de la ora 10, în sala mare, Sesiunea plenară: FutureYou: Pregătește-te astăzi pentru lumea de mâine by Bankwatch România. De la aceeași oră, la Loja 0 – Atelier: Cum creezi o comunitate în Social Media. La Loja 18 – Atelier: Cum te pui în starea de a face lucruri și la Loja 11, un alt atelier: Cum putem oferi un mediu sigur?

Iau parte la summit peste 300 de participanți locali și naționali și peste 100 de invitați. Evenimentul e dedicat tinerilor, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, care sunt implicați în comunitățile din care provin.

În cadrul Summitului Tinerilor 8.0 ”Abilitate/Agilitate” acestea vor fi abordate prin prisma conceptului care definește Capitala Tineretului din România în 2023: URL: UnLearn (Dezvățare), Relearn (Reînvățare), Learn (Învățare). 

Pe parcursul celor patru zile, 16 - 19 noiembrie, la Târgu Jiu, participanții vor avea oportunitatea să asiste la zeci de evenimente de învățare și dezbatere, sesiuni plenare și ateliere, mese rotunde și Summit Talks, ale căror gazde vor fi personalități din rândul structurilor publice, ai organizațiilor neguvernamentale, care au înregistrat contribuții notabile în dezvoltarea și implementarea programelor de tineret, și formatori de opinie din sfera publică. 

De asemenea, Summitul Tinerilor 8.0 va găzdui, în data de 18 noiembrie, Gala Tineretului din România, organizată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în cadrul căreia va fi anunțat orașul care va purta titlul ”Capitala Tineretului din România” în anul 2025.  

Summitul Tinerilor este cel mai ambițios eveniment de învățare, dezbatere, decizie și celebrare al mișcării de tineret din România și este organizat anual în Capitala Tineretului din România de către Guvernanța programului - Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT, Banca Comercială Română, în parteneriat cu Federația START și Primăria Municipiului Târgu Jiu - co-managerii programului Târgu-Jiu - Capitala Tineretului din România.

Evenimentul este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, Ministerul Tineretului, Familiei și Egalității de Șanse prin Casa de Cultură a Studenților (CCS) Craiova și Banca Comercială Română (BCR).

Galerie foto

Vizualizări: 446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: