Suporterii olteni acuză forțele de ordine de hărțuire și abuz

Suporterii Universităţii Craiova au anunțat că vor refuza să se dezbrace şi să arate actele de identitate forţelor de ordine. Fanii acuză forțele de ordine că fac abuzuri și spun că „E violare a Constituţiei, un abuz înfiorător!”

Primii suporteri care au protestat față de abuzurile forțelor de ordine care i-au dezbrăcat pe fani la intrarea în stadion au fost rapidiștii. Abuzurile acuzate au fost suferite la meciul cu FCSB, scrie ProSport.

Duminică, la meciul de campionat cu FCSB, fanii giuleşteni au fost primiți în peluză doar după ce s-au descălțat și s-au lăsat fotografiați cu buletinul în mână. Cu ocazia meciului cu Farul Constanța, din Cupa României, fanii giuleşteni au protestat prin linişte în primele minute ale meciului, iar cei mai mulți dintre ei au scos buletinul din buzunar. Cele două  echipe s-au raliat protestului fanilor, în primul minut de joc fotbaliştii executând numai mişcări de încălzire.

Galeria Universităţii Craiova a luat atitudine şi ea faţă de acţiunile Jandarmeriei, care i-ar fi anunţat pe reprezentanţii clubului din Bănie că la derby-ul de sâmbătă, Rapid – Universitatea Craiova, nu vor fi permise niciun fel de mesaje, indiferent de conţinutul acestora. „Responsabilul cu securitatea al clubului Universitatea Craiova ne-a transmis ieri că a fost anunţat de reprezentanţii jandarmeriei de faptul că la meciul cu Rapid, de sâmbătă, jandarmeria Bucureşti nu ne va permite accesul în stadion cu niciun fel de mesaj, indiferent de conţinutul acestuia. Le transmitem de pe acum celor de la jandarmerie că acesta ar fi un abuz înfiorător, o violare gravă a celei mai importante legi a ţării, CONSTITUŢIA! Oare cum se pot măcar gândi aceşti domni, plătiţi din banii noştri, să nu respecte însăşi legea cea mai importantă a ţării? De mici copii am auzit cu toţii la şcoală, de la profesori, expresiile „Constituţia e sfântă”, ori „Constituţia e legea de căpătâi a unui neam”. Pentru jandarmerie însa, se pare că nu mai contează nimic în tentativa ei de a suprima drepturile omului. Dacă jandarmeria română va cere sâmbătă vreunui suporter al Ştiinţei să se dezbrace, să îşi dea pantalonii jos în faţa jandarmilor prin corturi, aceasta va reprezenta un TRATAMENT DEGRADANT la care oamenii care vor să asiste la un meci de fotbal ar fi supuşi, iar acest lucru este o încălcare flagrantă a Constiţutiei României", se arată în comunicatul Peluzei Nord Craiova.

Galerie foto


Vizualizări: 744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: