Supraveghetorul poet, relaţii vechi cu CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a publicat pe site CV-urile noilor membri din Consiliul de Supraveghere. Nu au fost publicate, încă, declaraţiile de avere şi interese.

Unul dintre aceştia, Dan Codescu, are veleităţi artistice, scriind în CV că este autor de poezii şi reportaje. Dar Dan Codescu nu este străin de CE Oltenia. În perioada 2004-2007 el a urmărit „procesul de privatizare“ a complexurilor Turceni, Rovinari şi Craiova. Se ştie că întotdeauna  fost intenţie de a lista acţiuni din complexuri, companiile fiind mereu pe lista privatizărilor. Listările nu s-au făcut, dar în schimb au fost comisii cu zeci de oameni care să se ocupe de „privatizare“. Codescu era într-un din aceste comisii, în calitate de angajat al ministerului. În 2007-2009 el a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie de la CE Craiova, iar în 2013-2014 a fost membru în comisia de privatizare a CE Oltenia.

Un alt membru al CS, Florin Mihai, a fost şi în consiliul Hidroelectrica, recrutat de la firma Egon. În CV-ul său, Florin Mihai trece la persoane care pot da referinţe bune despre el pe Remus Borza, fostul administrator al Hidroelectrica.

Un alt membru, mai cunoscut în Gorj, Constantin Jujan din Valea Jiului, consilier al directorului de la CE Hunedoara, este şi vicepreşedinte al Asociaţiei Patromin, asociaţie condusă de gorjeanul Gavril Baican. Jujan este şi vicepreşedinte al Asociaţiei Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă din România.

Vizualizări: 1,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: