Sute de angajați CE Oltenia părăsesc compania. Șefii rămân!

Complexul Energetic Oltenia are cu circa 800 de angajați mai puțin începând de luni, 19 septembrie. Salariații concediați și-au terminat preavizele, iar noua organigramă a fost avizată de Directorat. În schimb, șefii rămân. Carierele vor fi conduse tot de aceeași directori, numai că au fost rotiți de șeful Diviziei Miniere de la o carieră a alta.

Un număr de 802 angajați ai CE Oltenia au încheiat socotelile cu compania. Este vorba de foști salariați care au fost prinși în planul de concedieri de anul acesta, mare parte dintre ei fiind dintre cei care întrunesc condițiile de pensionare în următorii doi ani. A mai fost și o altă categorie de personal care a părăsit sistemul, cei care au solicitat să plece din companie, cu acordul părților, beneficiind astfel de 8 salarii medii pe companie.

Din totalul de disponibilizați 767 salariați beneficiază de prevederile OUG nr.36/2013 referitoare la măsurile de protecție socială acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective., adică plăți compensatorii și venit de completare. De această prevedere beneficiază persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare și alte categorii de personal ale căror posturi au fost desființate. Diferența o reprezintă salariații care au contracte de munca încheiate în mai puțin de 36 de luni anterior concedierii, detasați și salariați cu contracte de muncă pe perioada determinată, care nu beneficiază de plăți compensatorii. Totodată, 168 de posturi vacante au fost desființate, astfel că organigrama CE Oltenia a fost redusă cu un număr total de 970 de posturi.

Și disponibilizările vor continua și în anii următori, până în 2020. Alți trei mii de salariați ar urma să plece până atunci conform planului de eficientizare, reorganizare și restructurare al CE Oltenia.

NUMIRI

Reorganizarea este valabilă doar pentru salariaţi, nu şi pentru şefi. Concursurile pentru stabilirea șefilor de cariere, anunțate când director era Laurențiu Ciobotărică, nu au mai avut loc și nici nu e clar dacă vor mai avea. Cert este că până acum nu a fost organizat niciun concurs în acest sens, la conducerile unităților miniere au rămas aceeași conducători doar că cei din Divizia Minieră i-au mai rotit de la o carieră la alta.

DIRECTORI

Printre disponibilizați se numără și șeful Unității de Închidere și Conservare (UIC) Motru, Adrian Giurcău, directorul carierei Husnicioara, Costel Mitroi, dar şic ei doi directori Daniel Dragomir şi Radu Pop. De pe listă lipseşte fostul şef al Carierei Tismana, Nicolae Cilibiu, care îndeplineşte şi el condiţiile de pensionare.

Vizualizări: 5,583

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: