SURSE: Ruperea USL începe de la Consiliul Judeţean Gorj

Liderii PSD Gorj s-au săturat să fie la mâna lui Dian Popescu. Două posturi de consilier judeţean sunt vacante prin plecarea a doi pesedişti, dar nu pot fi ocupate pentru că urmează pe listă un liberal care „nu înţelege” să demisioneze. Surse din PSD susţin că social democraţii lucrează la o nouă majoritate cu anumiţi consilieri PP-DD, ceea ce va face ca PNL Gorj să piardă postul de vicepreşedinte deţinut de Mădălina Ciolocoi. Preşedintele liberal Dian Popescu nu crede că „îşi permite cineva la Gorj să rupă protocolul USL”. Pe de altă parte, în culisele politicii se vorbeşte şi de negocieri pentru o majoritate PNL-PDL-PP-DD, care să îl lase fără postul de vicepreşedinte pe social democratul Ciprian Florescu.

Surse din rândul social-democraţilor spun că, dacă PNL nu acceptă ca PSD să pună consilieri judeţeni pe posturile rămase libere, Mădălina Ciolocoi şi-ar putea pierde mandatul. Se vorbeşte de o rupere neoficială a protocolului USL, intenţia PSD Gorj fiind de a-i retrage susţinerea politică vicepreşedintei CJ Gorj, urmând ca în locul acesteia să fie plasat unul dintre consilierii judeţeni din partea PSD. La nivel de Consiliu Judeţean, se pune problema celor două posturi rămase libere după demisiile lui Alin Văcaru şi Daniel Antonie. Liberalii vor să se respecte lista, conform căreia ar trebui să intre pe unul dintre posturi un om de-al lor, Georgiana Rogoveanu.

Dian Popescu: Nu cred că-şi permit o rupere a protocolului

În replică, preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, spune că social-democraţii nu ar îndrăzni să facă acest lucru. “Dacă ei îşi fac astfel de calcule e problema lor, eu nu fac întrucât este o decizie politică la nivel de centru peste care sunt convins că nu-şi permit să treacă. Nu cred că-şi permit să ceară, să iniţieze o rupere a protocolului la nivel politic. Le recomand să fie foarte atenţi, în ce situaţie l-ar pune pe premierul Victor Ponta. Eu aveam multe motive să rup protocolul la Gorj şi n-am făcut-o din respect şi apreciere pentru premier”, a spus Dian Popescu. 

Totuşi, mai este şi varianta ca PNL să facă o înţelegere cu PDL şi PP-DD, astfel ar avea majoritate în Consiliul Judeţean, cu un număr de 17 consilieri din 33: 6 din partea PNL, 5 de la PP-DD şi 6 din partea PDL. „Aveam majoritate de la început, nu de acum”, a mai spus liderul liberalilor gorjeni. 

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: