Consilier: Banii primăriei Dăneşti nu sunt împărţiţi corect

Aleșii locali din Dănești au votat vineri bugetul pentru 2014, care a trecut în mare parte în varianta stabilită de primar. Consilierii au respins unele propuneri, cum ar fi alocarea a 50 de mii de lei pentru o toaletă nouă în primărie. Marian Ciulavu, consilier local PP-DD, a spus că autorităţile locale acordă mai multă importanţă primăriei decât şcolilor. „Şcoala din Văcarea are o toaletă veche de zeci de ani, dar la copii nu s-a gândit nimeni”, a spus Ciulavu, precizând că primăria a primit pentru produse de curăţenie o sumă dublă faţă de toate şcolile la un loc.

 „Nu am fost de acord cu alocarea sumei de 50 de mii de lei pentru un grup sanitar la primărie, în timp ce elevii de la școala din Văcarea au același grup sanitar de zeci de ani. Trebuia să se gândească mai întâi la copiii ăștia și apoi la funcționarii din primărie, care au o toaletă zidită de acum câțiva ani”, a precizat consilierul local Marian Ciulavu, reprezentant PP-DD.

Primarul Emilian Rusu nu ştie cine a stabilit suma de 50.000 de lei pentru toaletă, dar spune că era nevoie de ea. „Am vrut să facem o toaletă la primărie pentru că nu o mai putem folosi pe cea de avem acum, dar dacă nu am putut, asta e. Este un grup sanitar care are zeci de ani. E de pe timpuri și nu se poate sta acolo. Condițiile  sunt mizere, e un miros insuportabil. Se impunea să facem un grup social modern. Oricum nici suma asta de 50 de mii pentru toaletă nu cred că am stabilit-o noi”, a precizat Emilian Rusu.

I-a dat fiului 90 de mii de lei pentru biserică

Anul acesta, primarul a fost generos și cu fiul său, preot în comună. Primăria a direcționat 90 de mii de lei din bugetul local pentru biserica în care acesta slujește. „Vreau să vă spun că nu mi se pare normal să se ducă 90 de mii de lei din buget la biserica unde este preot fiul primarului. Toți banii merg anul acesta la biserica lui. Nu e corect și în plus de asta suma mi se pare foarte mare. Cu banii aceștia puteam face altceva”, a spus consilierul Marian Ciulavu.

Emilian Rusu recunoaște că o sumă frumușică de bani ajunge în parohia fiului, însă susține că era rândul lui să primească sprijin de la primăriei. „Vreau să vă spun că noi avem 7 biserici în Dănești. La șase din ele am dat bani până acum, iar biserica unde este preot fiul meu nu a primit nimic. Anul acesta i-a venit rândul și de aceea am lăsat-o ultima. Trebuie să se facă și aici lucrări de reabilitare și modernizare”, a explicat primarul.

PARADOX

Consilierul Marian Ciulavu se plânge că la Dăneşti banii se alocă aiurea. Acesta susţine că în buget au fost prinşi 7.000 de lei pentru produsele de curăţenie necesare primăriei şi doar 4.000 de lei pentru toate şcolile din comună. Mai mult, sunt alocaţi 2.000 de lei pentru plata energiei electrice la şcolile închise.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: