Suspecţi de terorism, căutaţi în Belgia

Autoritățile belgiene se află în căutarea „mai multor suspecți de terorism”, temându-se de un nou atentat după operațiunea antiteroristă întreprinsă miercuri la Bruxelles și în nordul Franței, în urma căreia au fost arestate cinci persoane și descoperită o importantă ascunzătoare de arme în Anderlecht, a indicat Parchetul federal, potrivit AFP.

„Căutăm încă mai mulți suspecți de terorism (...) Ne temem că se simt încolțiți după percheziții. Ne temem, în consecință, de aceeași reacție ca la 22 martie' 2016, când atentatori kamikaze au comis un dublu atac la Bruxelles, soldat cu 32 de morți, după ce poliția le descoperise una din ascunzători”, a declarat purtătorul de cuvânt Eric Van der Sypt, la televiziunea flamandă VTM.

Doi frați „radicalizați”, suspectați de plănuirea unui atentat cu ajutorul unui important arsenal, printre care puști Kalașnikov și detonatoare, au fost inculpați miercuri seară la Bruxelles pentru „participare la un grup terorist”, conform unei surse apropiate anchetei.

Vizualizări: 985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: