Dulceață de vișine fără fierberea fructelor

Dulceaţa de vişine poate fi foarte aromată dacă o preparaţi fără fierberea fructelor. Este o metodă care are savoare, dar care păstrează şi vitaminele fructelor de vişin.

-1 kg de vișine;

-1 kg de zahăr;

-2-3 g de sare de lămâie;

-200 ml de apă.

Mod de preparare: Spălați foarte bine borcanele și capacele în care veţi depozita dulceaţa. La aceste cantităţi puteți să folosiți 3 borcane de 500 ml sau 6 borcane de 250 ml. Turnați câte puțină apă în fiecare borcan, după care puneți-le în cuptorul cu microunde și încălziți-le pe parcursul a 10 minute, ca să se sterilizeze.

Acoperiți capacele cu apă și clocotiți-le pe parcursul a 5 minute. Apoi puneți-le pe un prosop curat și lăsați-le să se usuce. Este foarte important ca sterilizarea să fie corect realizată pentru a se păstra dulceaţa.

Spălați și uscați vișinele şi, dacă doriți, puteți să le îndepărtați sâmburii. Puteţi să le lăsaţi ca atare, ca să nu le deterioraţi forma. Puneți zahărul și apa într-o cratiță cu fundul gros sau într-un tuci şi amestecați-le foarte bine. Apoi fierbeți-le pe parcursul a 12-13 minute din momentul clocotirii, amestecând periodic, ca să nu rămână zahăr netopit pe marginile vasului.

După ce siropul va da în clocot, adăugați sarea de lămâie în el şi turnați siropul fierbinte peste vișine. Folosind spumiera, amestecați ușor vișinele, ca și cum le-ați ridica de pe fundul bolului şi lăsați-le să se opărească pe parcursul a 10 minute.

După aceasta scurgeți siropul înapoi în vasul, în care l-ați fiert. Fierbeți-l timp de 6-7 minute din momentul clocotirii, pe foc moderat, şi amestecaţi constant. Turnați siropul fierbinte peste vișine, acoperiți-le cu un capac și lăsați-le să se opărească pe parcursul a 20-30 minute. La a doua opărire ele eliberează mai mult sirop.

Scurgeți tot siropul de pe vișine înapoi în vasul de fierbere. Fierbeți-l pe parcursul a 5-6 minute, pe foc moderat, amestecând periodic iar după ce îl veți lua de pe foc, îndepărtați toată spuma formată pe suprafața lui.

În același timp transferați vișinele în borcanele pregătite, umplându-le până la jumătate. Turnați siropul fierbinte în borcane, folosind un polonic curat și uscat şi acoperiți-le îndată cu capacele pregătite și închideți-le ermetic.

Vizualizări: 1,336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: