Sute de gospodării dintr-o comună din Gorj nu vor avea niciodată canalizare

Autoritățile locale din comuna Alimpești au o veste proastă pentru sătenii care nu locuiesc pe strada principală. Aceștia nu vor avea niciodată canalizare din cauza reliefului din localitate. O astfel de investiție ar fi mult prea costisitoare și nici nu s-ar justifica în contextul în care populația este îmbătrânită și unii săteni au fose septice, explică primarul.

În comuna Alimpești numai 300 de gospodării beneficiază de canalizare. Este vorba de sătenii care locuiesc de-a lungul drumului județean care străbate localitate.

”Noi avem canalizare numai pe strada principală din comună și așa va rămâne. În restul comunei, din cauza reliefului, adică satele sunt pe dealuri nu putem să băgăm canalizare pentru că ar fi niște costuri enorme și greu de finanțat, iar de la bugetul local nu avem nicio șansă. Avem canalizare la 300 de gospodării din 800. Mai avem 1.600 de locuitori și majoritatea sunt bătrâni, iar o mare parte din cei care stau în aceste case și-au cam pus fose septice. E clar că aici nu se va introduce niciodată canalizare”, a spus primarul din Alimpești, Victor Drăgulescu. 

Vizualizări: 6,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: