Sute de incendii, în județul Gorj

Peste 350 de incendii au avut loc, în județul Gorj, de la începutul anului până în prezent. Pagubele produse mediului înconjurător sunt iremediabile, trag un semnal de alarmă pompierii care spun că au găsit pe câmpuri arse animale sălbatice carbonizate. De cele mai multe ori, nu se găsesc vinovații așa că nu răspunde nimeni nici când un incendiu scăpat de sub control arde hectare de pădure și mor animale sălbatice.

Cele mai multe incendii au loc în mediul rural, unde mulți gorjeni încep curățenia de primăvară prin incendierea resturilor vegetale. Asta deși legea interzice acest lucru, iar pagubele pentru mediu sunt uriașe.

“Suntem abia la începutul lunii aprilie, și am fost solicitați să intervenim la peste 350 de incendii izbucnite pe raza județului, iar pagubele pentru mediul înconjurător sunt iremediabile. Dacă flăcările nu au ajuns să cuprindă și locuințe, acesta e meritul echipajelor noastre de intervenție, al autorităților publice care s-au implicat și al voluntarilor care s-au alăturat echipajelor de intervenții. Nu sunt puține incendiile care s-au extins la fondul forestier. Dacă v-aș putea arăta ce întâlnesc echipajelor noastre, animale sălbatice carbonizate, ne-am da seama despre dimensiunile care le pot lua aceste incendii de vegetație”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, într-o emisiune la Gorj Online.

Pompierii deschid mereu dosare de cercetare, dar rar se găsesc vinovații. Autorii rămân necunoscuți și nimeni nu ajunge să fie amendat și să fie tras la răspundere după ce un incendiu scapă de sub control.

Vizualizări: 837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: