Swinson: Niciun Brexit nu e bun pentru Marea Britanie

Lidera Partidului Liberal-Democrat (proeuropean) britanic, Jo Swinson, a promis marţi că va opri Brexitul şi a estimat că plănuirea unei ieşiri din UE fără acord înseamnă "să dai foc la casă", relatează AFP.

"Ar fi bine să aveţi o asigurare, vă veţi pierde totuşi toate lucrurile", a spus Jo Swinson în discursul său de închidere a congresului anual al partidului, cea de a treia formaţiune politică a ţării, de la Bournemouth, în sudul Angliei.

"Nu există un Brexit care să fie bun pentru ţara noastră", a spus ea, prezentându-se drept "candidată la postul de prim-ministru" în faţa militanţilor şi cadrelor partidului.

Formaţiunea, care cunoaşte o creştere de popularitate, adună în sondaje în jur de 20% din intenţiile de vot, talonând Partidul Laburist al lui Jeremy Corbyn. În caz de alegeri, conservatorii premierului Boris Johnson ar ajunge în frunte, fiind creditaţi cu peste 30% din intenţiile de vot.

"Ambiţia mea pentru partidul nostru şi ţara noastră nu are nicio limită", a pledat lidera liberal-democrată, a cărei formaţiune a înregistrat o creştere puternică de popularitate după alegerile din mai anul trecut.

Un guvern provenit dintr-o majoritate liberal-democrată "va revoca articolul 50 (al tratatului de la Lisabona, care a declanşat procesul de ieşire din UE) din prima sa zi", a precizat Jo Swinson. "Putem învinge naţionalismul şi populismul", a spus ea.

Partidului Liberal-Democrat i s-au alăturat în ultimele zile doi deputaţi conservatori, care au dezertat din cauza dezacordului cu Boris Johnson privind strategia de Brexit.

Formaţiunea lui Jo Swinson are acum 18 deputaţi din 650 în Camera Comunelor

Vizualizări: 2,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: