Tâlhărită în timp ce vorbea cu tatăl ei la telefon

O tânără din Târgu Jiu a fost tâlhărită chiar în timp ce vorbea cu tatăl ei la telefon. Făptașii, de 18 de 20 de ani, au fost condamnați săptămâna trecută la Curtea de Apel Craiova.

Unul era minor la data comiterii faptei și s-a ales doar cu o măsură educativă, celălalt cu o condamnare de un an cu suspendare.

Fapta s-a petrecut în decembrie anul trecut, când tânăra a fost deposedată pe stradă de telefonul mobil, chiar în timp ce vorbea cu tatăl ei.

Unul dintre băieți era în sistemul de protecție al DGASPC Gorj și chiar era dat dispărut la data comiterii faptei. Telefonul a fost amanetat pentru 150 de lei.

Instanța a motivat pedeapsa redusă aplicată minorului. “S-a ținut seama că persoanele minore care comit fapte prevăzute de legea penală pot avea de multe ori un „discernământ” insuficient consolidat, capacitatea de a discerne și de a aprecia lucrurile la reala lor valoare fiind uneori deficitară, persoanele care nu au împlinit 18 ani au încă un discernământ în formare aflându-se într-o stare psihică ce nu le permite să conștientizeze consecințele faptelor lor sau își realizează ce urmări au anumite fapte, întrucât au în vedere doar anumite împrejurări.

Din punct de vedere psihic și moral, raportat la lipsa de experiență de viață a minorilor, analizând din punct de vedere psihologic situația celor care nu au împlinit 18 ani, s-a reținut că aceștia au discernământ atenuat de o vârstă a dezvoltării incomplete, existând o situație particulară a fiecărui minor de mediul în care a crescut și de evenimentele care l-au marcat, influențându-l pozitiv sau negativ”, se arată în documentul de la instanță.

A contat și faptul că cei doi tineri au avut o atitudine sinceră pe parcursul procesului. Sentința Curții de Apel Craiova este definitivă.

Vizualizări: 2,444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: