Tânăr din Târgu Jiu, printre cei mai buni studenţi din Europa

Un tânăr din Târgu Jiu este în top 3 cei mai buni studenţi din Europa. Andrei Mărgeloiu nu se află la primul astfel de premiu. La sfârşitul anului trecut, Andrei a fost desemnat cel mai bun student român din Marea Britanie.

Premiile Ligii Studenţilor Români din Străinătate au fost acordate, la sfârşitul săptămânii trecute, la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Andrei Mărgeloiu a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun student din Europa”. În total, aproximativ 50 de tineri au participat la eveniment. Andrei a reuşit să fie în top 3, la categoria la care a fost propus. „Nu mă aşteptam la acest rezultat. Nici la cel din Londra. Am fost sunat cu o seară înainte şi anunţat de acest titlu. Am primit «Diploma Ambasadorului» din partea domnului Dan Mihalache, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Sunt recunoscător tuturor cadrelor didactice care au jucat un rol major în formarea mea ca student”, ne-a mărturisit Andrei.

Anul trecut, Andrei Mărgeloiu a fost desemnat cel mai bun student român al anului din Marea Britanie. El învaţă la Facultatea de Informatică din cadrul University College London. Este în anul doi şi are în plan să urmeze şi un master. În palmares, Andrei şi-a mai trecut trei medalii de aur la olimpiadele naţionale de informatică. În Londra, a participat la mai multe competiţii şi, recent, s-a aflat la un concurs organizat de Google, în finala mondială. „Ne-am clasat pe locul 36 în lume. «Google HashCode» se axează pe optimizarea şi îmbunătăţirea serviciilor Google. Anul acesta problema propusă a fost reducerea timpului de încărcare a videoclipurilor de pe YouTube, prin optimizarea poziţiei geografice a bazelor de date care transmit videoclipurile către utilizatori“, a explicat Andrei.

Vizualizări: 8,885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: