Ore de Educaţie artistică şi Animaţie în şcoli

Ministerul Educației vrea ca elevii de liceu - profilul Real - să studieze Educație artistică, în loc de Fizică, iar în loc de a doua limbă străină, Animație. 

Concret, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei au lansat, recent, o primă etapă a procesului de consultare publică privind planurile-cadru pentru învăţământul liceal, filiera teoretică, prin prezentarea a trei variante. Astfel, ministrul Liviu Pop vrea să elimine, la profil real, o oră de Fizică, cu toate că aceasta este materie de Bacalaureat. Aceeași soartă ar urma să o aibă și TIC (Tehnologia Informației și Comunicării). La clasa a XI-a, profil Real, specializarea Matematică-Informatică, a doua limbă modernă nu va mai fi prinsă în trunchiul comun, apărând posibilitatea alegerii între o oră și trei ore de discipline opționale. Acelaşi lucru se întâmplă și la clasa a XII-a, potrivit adevarul.ro. 

În schimb, elevii vor face Educația vizuală, la clasele a IX-a și a X-a, respectiv Educație artistică la clasele a XI-a și a XII-a. Se introduc orele de Consiliere și Opționale la care elevii vor putea studia Biologie marină/Ecosisteme marine, Geologie, Apa și viața sau Animație. (A.A.)

Vizualizări: 661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: