Tanar retinut pentru trafic cu minore

Un tanar de 27 de ani a fost retinut in aceasta seara pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru proxenetism. Din informatii neoficiale, T.M. racola minore pe care le punea sa se prostitueze pentru sume de 100-200 de lei. Proxenetul va fi prezentat maine judecatorilor, cu propunere de arestare preventiva.

In data de 11 ianuarie 2012, urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de  proxenetism şi prostituţie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj au identificat şi condus pentru audieri la sediul I.P.J. Gorj, mai multe persoane implicate în această cauză penală.

Pe parcursul cercetărilor s-a constatat că T.M., de 27 ani, din judeţul Gorj, în luna septembrie 2011, a recrutat minore cu vârsta de 17 ani, pe care le-a convins să practice activitatea de prostituţie.

Astfel, în perioada septembrie 2011-ianuarie 2012, suspectul a racolat clienţi pentru minore şi îi punea în legătură cu acestea pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost. Pentru serviciile prestate, minorele percepeau sume cuprinse între 150 şi 200 de lei, sumele de bani dobândite fiind  împărţite cu suspectul T.M. .

Urmare a probatoriului administrat în cauză, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

În data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii îl vor prezenta pe suspect cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de proxenetism, Parchetului  de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea răspunderii judiciare.


Deocamdata nu s-a comunicat daca tanarul retinut are vreo legatura cu perchezitiile care au avut loc in aceasta dimineata la Livezeanu, Ruset si Codoban, suspecti tot de proxenetism, dar si de posesie de arme si droguri. Rezultatele perchezitiilor nu au fost comunicate oficial, dar se pare ca in cele sase imobile nu s-a gasit nimic compromitator.


Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: