Tânărul din Târgu Jiu care vinde pixuri pentru a se opera la ochi

update: A doua zi după ce l-au ajutat, cei de la ISU Gorj au spus că au fost înșelați de acest tânăr, care păcălește oamenii pentru a face rost de bani.

Se apropie Paștele și mulți oameni vor să facă o faptă bună. Este și cazul angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, care au lansat o campanie umanitară în această perioadă.

Cei de la ISU Gorj l-au ajutat pe Mariean, un tânăr de 31 de ani, crescut în centrul de plasament și care acum locuiește în Casa Iris din Târgu Jiu, acolo unde stau oamenii fără adăpost.

Mariean vinde pixuri și calendare pentru a se întreține. “Pentru că este foarte bolnav, Marian primește o pensie de 370 lei pe lună pe care trebuie să-i împartă în așa fel încât să-i ajungă o lună întreagă. Cei mai mulți dintre acești bănuți se duc pe medicamente. De dormit, doarme la Centrul Social de Urgentă pentru Persoanele Fără Adăpost – Casa Iris din Tg-Jiu, unde a găsit înțelegere și are, într-un colțișor, un pat al lui. De mâncat, mănâncă pe unde apucă”, scrie ISU Gorj pe pagina de socializare.

Mariean a încercat să-și caute familia, dar a aflat că este singur pe lume. Părinții lui au murit. Nu-și poate găsi un loc de muncă din cauza faptului că suferă de epilepsie, astm bronşic cronic sever și, ca și cum astea n-ar fi de ajuns, cu ochiul drept nu vede deloc. Pompierii gorjeni au fost impresionați de povestea lui și i-au cumpărat un telefon cu cartelă pentru a putea ține legătura cu el, dar i-au dat și o sumă de bani. Vechiul telefon al lui Mariean a fost furat atunci când tânărul a avut o criză de epilepsie. “Am zis să punem mână de la mână și să-l ajutăm. I-am cumpărat un telefon şi o cartelă să-l mai întrebăm din când în când cum se mai descurcă şi să-l mai ajutăm şi noi cu ce putem. Am mers cu el la bancă şi i-am băgat câţiva bănuţi în cont. Cuantumul a câteva pensii. În acelaşi cont în care lună de lună primeşte pensioara lui. Nu umblă cu bani la el de frică să nu-i fure cineva. În fiecare zi merge la bancă şi virează în cont banii pe care îi face din vânzarea pixurilor şi a celendarelor. Ne-a spus că banii pe care i-am dat o să-i folosească pentru a se opera la ochi”, au povestit cei de la ISU Gorj.

Cei care vor să îl ajute pe Mariean pot trimite un mesaj pe pagina de socializare a celor de la ISU Gorj.

Vizualizări: 8,951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: