Tandemul Ruşeţ – Condescu, noua ţintă a lui Creţan

Numirea lui Ion Ruşeţ în fruntea PDL Gorj n-a stârnit prea multe comentarii acide din partea democrat-liberalilor, singurul „coleg” care a avut curajul să-l critice din prima zi pe noul preşedinte de organizaţie nefiind un politician, ci un sindicalist cu care politicianul participa în 1999 la celebrele mineriade ale lui Miron Cozma.

Constantin Creţan este sindicalistul care şi-a ispăşit pedeapsa în spatele gratiilor, el întrebându-se acum cum a fost posibil ca el să ajungă la puşcărie, iar fostul său coleg Ruşeţ să devină senator şi preşedinte de partid într-un judeţ minier.

„El a făcut aceleaşi fapte ca şi mine în 1999, eu sunt lider sindical şi acum, cu trei ani de puşcărie la activ, iar el e senator şi preşedinte de filială la un partid politic. Am un motiv în plus pentru a mă implica în acţiunile de protest pe care le vom face în faţa sediului PDL Gorj. El era preşedinte de federaţie în minerit, la Motru, eu eram vicepreşedinte la Rovinari. Amândoi, alături de alţi lideri, am fost la Costeşti, dar puşcărie am făcut doar eu”, spune Creţan.

Senatorul Pendulă şi ticăloşii din spatele lui

Sindicalistul spune că, până acum, nu a avut posibilitatea să strige în faţa sediului PDL Gorj împotriva liderului filialei, lucru pe care îl va putea face însă în viitor. Culmea, Creţan spune că la mitingurile făcute în faţa PDL Gorj nu a strigat împotriva fostului lider Ionel Manţog, convingerea lui fiind acea că în partid există alţi „ticăloşi” faţă de care va putea protesta de acum încolo. „Nu cred că m-aţi auzit pe mine strigând vreodată împotriva lui Manţog ceva. Vina cea mare pentru ce se întâmplă la Gorj o are Condescu. O spun de mai bine de 10 ani. Schimbarea de acum e cam cum a fost cu Mischie, că şi pe el l-au mâncat alţii, care sunt cu adevărat ticăloşi. Aşa e şi la Manţog acum. El a greşit când a intrat în politică. Ruşeţ, în schimb, n-are mamă, n-are tată, el e senatorul Pendulă. Unde e interesul e şi el. Pe unde a fost în funcţii a trădat numai pentru a fi promovat cât mai sus. Chiar şi la Costeşti la mineriadă a fost prezent trădându-l pe Condescu”, spune şeful FNM.

Destine diferite

Constantin Creţan este preşedinte al Federaţiei Naţionale a Muncii, după ce, timp de mai mulţi ani, a condus „Liga Miron Cozma”, cu sediul la Rovinari. Acesta a executat trei ani de detenţie din cei cinci la care a fost condamnat pentru implicarea în mineriadele din 1999, după eliberarea din penitenciar transformând „Liga Miron Cozma” în Federaţia Naţională a Muncii.  Ion Ruşeţ este şi el lider sindical al Uniunii Sindicale Mine Energie din cadrul Complexului Energetic Turceni, dar şi vicepreşedinte la Federaţia Naţională Mine Energie.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: