Condescu, noul lider al PDL Gorj

Liderul minerilor, Marin Condescu, a preluat ieri frâiele deciziei în Partidul Democrat Liberal Gorj, după câţiva ani de lupte subterane cu Ionel Manţog. Condescu va conduce prin omul pe care l-a impus la şefia filialei, senatorul Ion Ruşeţ. Culmea, Condescu nu a dorit să comenteze schimbarea de lider susţinând că el nu face politică şi că nu s-a implicat în numirea lui Ruşeţ. În schimb, Ruşeţ recunoaşte implicarea liderului sindical, despre care spune că a participat la negocierile purtate cu liderii de la centru.

Marin Condescu a fost prezent la masa negocierilor dintre liderii centrali şi cei locali ai PDL privind schimbarea liderului la Gorj. Deşi nimeni nu declară oficial, mai multe surse susţin că Marin Condescu este cel care a cerut numirea lui Ruşeţ în locul lui Cosmin Popescu, miza fiind de fapt înlăturarea lui Manţog. Interesant este că tot Condescu a avut o contribuţie decisivă acum cinci ani la alegerea lui Ionel Manţog, singura diferenţă fiind aceea că Ruşeţ a trebuit numit, deoarece la alegeri nu ar fi avut nicio şansă. Dacă va fi Ruşeţ mai fidel lui Condescu decât a fost Manţog, doar timpul o va demonstra.

Manţog nu face parte din noua conducere

Ion Ruşeţ a fost numit ieri în funcţia de preşedinte, fiind secondat de Cosmin Popescu şi Severus Militaru în calitate de prim-vicepreşedinţi. Ionel Manţog şi Marcel Hoară nu fac parte din Comitetul de Organizare al alegerilor, deşi acesta este format din 35 de persoane, iar cei doi sunt potenţial candidaţi. „Va fi o structură de conducere în care vor fi incluşi toţi primarii pe care îi avem la nivel de judeţ, în număr de 15, precum şi şefi ai structurilor din minerit şi energie. Domnii Manţog şi Hoară nu vor face parte din noua formulă de conducere. Am libertatea de a decide acest lucru”, a menţionat Ruşeţ.

Comisia de organizare a alegerilor PD-L Gorj este formată din: preşedinte Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedinţi deputaţii Cosmin Popescu şi Severus Militaru, cei 15 primari democrat liberali, directorul SNLO - Daniel Burlan, directorul CE Turceni - Octavian Graure, directorul de Resurse Umane de la CET - Corneliu Gârjoabă, directorul Complexului Energetic Rovinari - Tiberiu Trotea, Ion Biriboiu, Gheorghe Mutică, Gheorghe Mitescu - inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Gorj, fostul deputat Ion Stoica, Gore Popescu - preşedintele organizaţiei municipale PD-L Tg Jiu, Dan Vîlceanu, Nicolae Daviţoiu, Maria Moţa, Elena Vintilescu - director Minprest, medicul Rodica Dârnu, Popescu Florin de la Olservmin,  Ilie Crintea - viceprimarul de la Bumbeşti Jiu şi Nicolae Giuran.

Ruşeţ: „Nu neg implicarea lui Condescu”

Noul preşedinte interimar al PDL Gorj a fost numit în fruntea filialei într-un moment în care despre el se tot vorbea că doreşte să plece la PSD, parlamentarul spunând recent că nu s-ar mai regăsi în doctrina partidului pe care acum îl conduce. La discuţiile purtate la Bucureşti pentru numirea sa în fruntea organizaţiei a fost prezent şi liderul sindical Marin Condescu, fapt confirmat de participanţii la discuţii, în ciuda celor afirmate de preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Condescu a negat prezenţa sa la discuţiile cu democrat-liberalii, spunând că nu are vreo implicare în numirea lui Ruşeţ. Senatorul este însă printre cei care a confirmat însă că şeful său sindical a fost prezent la discuţiile la care a fost luată decizia numirii sale în fruntea PDL Gorj, Condescu devenind, astfel, din umbră, liderul „de facto” al partidului de guvernământ la nivel de judeţ. "A fost o discuţie la care a participat şi domnul Condescu, nu neg implicarea sa, dar au fost şi discuţii la care nu a participat. Am fost susţinut de sindicate, de garda veche, iar Marin Condescu a fost doar exponentul acestora", a spus Ruşeţ

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: