Dian Popescu vrea ruperea protocolului care nu există cu PSD

Comitetul Naţional Executiv al liberalilor se întruneşte săptămâna aceasta la Bucureşti, ocazie cu care liderul filialei de la Gorj vrea să pună în discuţie relaţia pe care filiala o are cu PSD, partid care conduce Consiliul Judeţean şi Primăria Târgu Jiu. Dian Popescu spune că el nu poate cere o rupere a protocolului cu social-democraţii pentru că un asemenea protocol nu există şi, în consecinţă, pentru a clarifica lucrurile, mizează pe o „scoatere” a partidului său din coaliţia formată de PSD cu PRM la nivel de judeţ.

Şeful PNL Gorj spune că vrea să pună în discuţie situaţia respectivă în şedinţa de miercuri a Comitetului Naţional Executiv, când speră să lămurească lucrurile. „Vreau să pun în discuţie situaţia de la nivelul judeţului Gorj pentru că noi avem aici primărie de municipiu condusă de PSD, Consiliul Judeţean condus de PSD şi şeful pe ţară al PSD provine tot de la noi. Primarilor PNL li s-au tăiat însă bugetele, li s-au luat bani cu mult mai mulţi decât la primarii PSD. Cei de la PSD, mă refer la Berleşti, dacă vreţi ceva concret, au fost avertizaţi din timp să îşi folosească fondurile şi, când a venit rectificarea, nu au mai avut ce să le ia, au luat de la liberali. Sunt nemulţumit de cum merge relaţia cu PSD, mai ales că ei se ţin mari şi tari în faţa noastră. Pe ei îi interesează să meargă doar cu PRM în relaţia de la Consiliul Judeţean şi aşteaptă să ieşim noi singuri. Să ne scoată ei definitiv că noi oricum nu avem ce posturi să pierdem”, spune Dian Popescu.

Morega, convins că PSD îi lasă pe liberali de căruţă

Fostul preşedinte al PNL Gorj, Dan Morega, confirmă faptul că nu există un protocol cu social-democraţii. El spune că doar liberalul Radu Angheloiu şi-a văzut sacii în căruţă, în rest liberalii nu mai au motive să spere că vor face vreo guvernare vreodată cu PSD, mai ales după congresul de sâmbăta trecută. „Probabil că liberalii se aşteptau ca la Congresul PSD să fie luată vreo decizie despre o alianţă cu ei. S-a văzut clar că Ponta vrea premier şi guvernare monocoloră, deci fără liberali. Doar Radu Angheloiu mai spune şi acum că obiectivele protocolului au fost îndeplinite. Îi spun eu, la jumătate de mandat, să-i fie ruşine pentru că doar el s-a văzut cu sacii în căruţă, doar el şi familia lui, nu şi familia liberală din Gorj, iar lucrul acesta îl ştiu şi cei de la PSD“, a spus Morega. Acesta a adăugat că „soluţia este ceea ce am mai spus, o dreaptă puternică, formată din PDL şi PNL în cadrul unei structuri care să aparţină Partidului Popular European, forţa numărul unu de pe continent. Aşa că, Dian să nu mai caute nici un protocol cu PSD-ul că nu-l va găsi. Ei nu au dorit o asumare prin semnătură, iar colaborarea la nivel de judeţ s-a făcut la presiunea Bucureştiului. Eu le-am cerut atunci o serie de posturi, cu care Delegaţia Permanentă a PNL Gorj de atunci fusese de acord.”, afirmă Morega.

„Nu ştiu dacă ce are ce rupe. A fost făcută o majoritate şi le-am dat un post de vicepreşedinte, altceva nimic“

Ion Călinoiu

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: