Pesedistul Popeangă vrea să scoată PNL din conducerea Consiliului Judeţean

Alianţa în care liberalii sunt implicaţi la nivel de Consiliu Judeţean are mari şanse să rămână în curând doar una dintre PSD şi PRM, după ce deputatul social-democrat Vasile Popeangă a decis să-i ceară oficial preşedintelui Ion Călinoiu să facă demersuri pentru schimbarea actualului vicepreşedinte Radu Angheloiu. Cel mai probabil şeful interimar al PRM Gorj, Dumitru Dascălu, ar urma să-i ia locul liberalului, ceea ce pentru acesta ar fi o promovare nesperată.

Vasile Popeangă vrea să ajungă azi la Ion Călinoiu pentru a-i propune în mod oficial să iniţieze procedurile pentru schimbarea majorităţii din Consiliul Judeţean. Deputatul, fost consilier timp de patru mandate, ştie foarte bine cum stau lucrurile în instituţia condusă de şeful său de partid şi, ca urmare, consideră că nemulţumirile pe care liberalii le au faţă de colaborarea cu PSD pot fi clarificate printr-o astfel de decizie. „Este opinia mea strict personală. Nu m-am consultat cu nimeni de la partid, nu am discutat-o cu altcineva. Pur şi simplu eu cred că astfel se pot lămuri o serie de lucruri. Liberalilor dacă nu le convine pot să plece, cei de la PRM nu au avut niciodată pretenţii, au fost mereu alături de noi şi, de aceea, vreau să îi propun lui Ion Călinoiu această soluţie. Un vicepreşedinte de la PRM ne asigură majoritatea simplă şi lucrurile ar fi mult clarificate”, susţine deputatul social-democrat.

Liberalii nu se lasă şantajaţi

Preşedintele interimar al PRM Gorj, Dumitru Dascălu, are mari şanse de a-i lua astfel locul lui Radu Angheloiu, mai ales că acesta a avut ieşiri repetate în ultima perioadă în care a fost de partea social-democraţilor. El a fost şi unul dintre reprezentanţii filialei care l-a criticat constant pe liberalul Dian Popescu pentru declaraţiile publice făcute de acesta pe marginea modului în care funcţionează coaliţia majoritară din Consiliul Judeţean.

Dian Popescu spune că, în schimb, PNL Gorj nu se va lăsa şantajat niciodată de PSD pentru funcţia de vicepreşedinte, el afirmând că are libertate totală de la nivel central pentru a crea imagine publică filialei pe care o conduce. Cei de la PRM i-au reproşat mereu că nu a iniţiat el o întâlnire cu „aliaţii” din Consiliul Judeţean, Popescu spunând că nu are calitatea pentru a cere o astfel de discuţie. „Eu ştiu că şi la nivel central partidul care are majoritatea iniţiază astfel de întâlniri. Domnul Călinoiu ar trebui să fie cel care să ne invite. Pe mine, de două luni, nu m-a invitat şi nici de la partid nu ne-a invitat nimeni niciodată. Oricum m-aş duce cu o delegaţie, nu m-aş duce singur, că nu mă duc acolo la şuete. PNL se retrage şi îi lasă pe cei de la PSD cu cei de la PRM să conducă. La primul vot important din Consiliul Judeţean veţi vedea o delimitare în acest sens. Nu vrem posturi, ci tratament egal, cu procentele aferente. PNL Gorj nu va fi remorca nimănui şi, de aceea, vom discuta şi cu alte partide despre alte alianţe la nivel de judeţ. S-au înşelat cei care au crezut că alianţa cu PSD ni se va impune de sus”, spunea ieri şeful PNL Gorj.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: