Țara în care sute de mii de abonați au rămas fără electricitate

Vânturile puternice au lăsat fără electricitate peste 280.000 de abonaţi din provincia canadiană Ontario.

Vânturi de o intensitate extremă au fost înregistrate în provincia canadiană Ontario, unde au lăsat în întuneric peste 280.000 de locuinţe şi companii, a anunţat sâmbătă distribuitorul de electricitate Hydro One, care a precizat că alimentarea cu energie electrică a fost restabilită pentru unele dintre clădirile afectate, informează Reuters, scrie Agerpres. 

Acea companie din Toronto, care alimentează cu electricitate peste 1,4 milioane de abonaţi în provincia Ontario, a anunţat că se aşteaptă la şi mai multe pene de curent până când vânturile vor scădea în intensitate.

"Hydro One se aşteaptă ca abonaţii din cele mai afectate zone să rămână fără electricitate în cursul nopţii, inclusiv în zonele din sudul, centrul şi estul provinciei Ontario. Au fost raportate pagube materiale importante, precum stâlpi de electricitate distruşi, copaci prăbuşiţi şi condiţii periculoase de trafic", a precizat compania canadiană.


Deşi alimentarea cu energie electrică a fost restabilită pentru 78.000 de abonaţi, alţi 210.000 de abonaţi continuă să nu beneficieze de acest serviciu.

Environment and Climate Change Canada a emis cod roşu de vânt puternic pentru regiunile sudice din Ontario, precizând că rafalele pot ajunge la viteze de până la 120 de kilometri pe oră.

Într-un comunicat separat, o altă companie canadiană de utilităţi, Alectra, a anunţat că a trimis echipe de muncitori pentru a restabili alimentarea cu energie electrică pentru clienţii săi din zona oraşului Toronto, dar unii dintre ei vor rămâne cel mai probabil fără electricitate şi pe parcursul acestei nopţi. 

Vizualizări: 1,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: