Tărâțele de grâu determină pierderea în greutate

Tărâțele de grâu reglează digestia, sunt emoliente, în special pentru stomac și intestine, laxative, nutritive, reconfortante şi remineralizante. Folosite de sute de ani, tărâțele de grâu sunt un tratament ieftin și eficient pentru o mulțime de boli.

Tărâțele de grâu conţin principii nutritive care le recomandă drept un supliment ideal în diete, precum şi o sursă bună de energie. Prin conţinutul lor în fibre, mai ales fibre insolubile, tărâţele determină pierderea în greutate. Cura cu tărâțe de grâu este ideală pentru cei care vor să slăbească fără un regim strict.

Înainte de a fi consumate, e bine ca tărâțele să fie cât mai fin mărunțite; astfel, vor fi asimilate mai ușor de organism. Pentru aceasta, se vor măcina din nou, cu ajutorul râșniței de cafea.

Se adaugă 1-2 linguri de târâţe de grâu într-un pahar cu apă, care se consumă (cu tărâţe cu tot), de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de mesele principale. De asemenea, se adaugă 1-2 linguri de tărâţe de grâu în iaurt, lapte, sucuri naturale, smântână, piure, supe, salate, etc. În acest fel, se adaugă fibre suplimentare în dietă, care favorizează pierderea în greutate.

Este indicat ca tărâțele de grâu să nu se pună în alimente care au temperaturi mai mari ca temperatura corpului. În stomac, fibrele conținute de coaja bobului de grâu își vor mării foarte mult volumul. Drept urmare, vor ‘’tăia’’ pur și simplu foamea, dând senzația de sațietate. Mai mult decât atât, ele ajută procesele de eliminare, importante în tratamentul obezității.

Tărâțele au mare eficiență în curele de slăbire și prin faptul că duc la scăderea colesterolului și a depunerii de grăsimi.

Vizualizări: 1,904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: