Târgu-Jiu: Afacerea momentului în domeniul imobiliar

Poate fi afacerea momentului în domeniul imobiliar la nivel de Municipiu Târgu-Jiu. Tot mai mulți proprietari de garsoniere sau apartamente cu două camere le închiriază în regim hotelier. Afacerea pare să meargă foarte bine și mulți sunt deciși să mai achiziționeze imobile pe care le să închirieze în special turiștilor care ajung în Gorj. Între timp, Guvernul se gândește la creșterea taxelor pe proprietăți cu 50%.


Site-urile de profil sunt pline cu anunțuri de închiriere în regim hotelier. O noapte de cazare într-o garsonieră sau apartament cu două camere pornește de la 100 de lei și poate ajunge chiar la 250 sau chiar 300 de lei în funcție de suprafața imobilului, de dotări dar și de poziționarea pe care acesta o are la nivel de Târgu-Jiu.

Cu greu poți găsi ceva liber în Târgu-Jiu în regim hotelier, asta pentru că majoritatea celor care le închiriază nu duc lipsă de clienți. ”Nici nu vă dați seama câți turiști ajung în Târgu-Jiu. Vreau să vă spun că în perioada de vară până spre toamnă târzie nu am niciodată garsoniera liberă. Fac asta de câțiva ani și merge foarte bine. Oamenilor le convine să închirieze o garsonieră de exemplu, pentru că este mai ieftin decât la hotel, condițiile sunt cam aceleași plus că au acces la bucătărie. În plus și la hotel este destul de greu să găsești ceva  liber. Eu am o garsonieră de la părinții mei, soția are apartament tot de la părinți și am mai luat o garsonieră. Ambele le închiriem în regim hotelier”, a explicat un proprietar.

Din punct de vedere financiar, câștigul celor care închiriază în regim hotelier este garantat.  

”E prea mult spus afacerea de familie. E doar o oportunitate de a crește veniturile. Dacă ar fi să închiriez cuiva garsoniera câștig undeva la 800 de lei, bani pe care în regim hotelier îi scot într-o săptămână. Cheltuielile nu sunt mari, pentru că în regim hotelier, turiștii vin doar să doarmă, să facă un duș și cam atât, în schimb dacă ar sta zilnic o familie, automat cheltuielile sunt mai mari, la fel și uzura bunurilor. Noi mergem facem curat, dezinfectăm schimbăm lenjeria și cam atât. Asta e munca noastră”, a mai spus târgujianul.

Vizualizări: 4,993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: