Târgu Jiu devine capitala tenisului de câmp

Municipiul Târgu Jiu va găzdui în această lună trei turnee internaţionale de tenis. Competiţiile se desfăşoară pe terenuri outdoor, cu zgură, în cadrul Bazei Sportive Elite Club din Târgu Jiu, fiind al doilea an când se organizează competiţii de această anvergură în oraşul nostru. Două sportive din Târgu Jiu vor participa la turneu alături de tenismene din mai multe țări.

Asociaţia Sportivă Tenis Club Elite, în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis, organizează la Târgu Jiu trei turnee internaţionale de tenis de câmp, FRT Women’s Circuit, în perioada 16 iulie – 7 august 2016. Competiţiile organizate la Târgu Jiu au premii în valoare totală de 30.000 de dolari, fiecare câştigătoare a trofeului primind şi 12 puncte WTA. ”Ne bucurăm din nou de o participare foarte, foarte numeroasă. Pe tabloul de calificări vor fi 64 de jucătoare, iar pe tabloul principal vor fi 32. De asemenea avem o participare cu jucătoare din top 300 WTA, ceea ce ne bucură foarte mult. Sunt și jucătoare românce, foarte bune, foste junioare care au fost în top 30 ITF”, a spus Ștefan Pițian, antrenor de tenis.
Participarea de anul acesta include sportive din Argentina, Moldova, Franţa, Germania, Japonia, Israel, Venezuela, Italia, Spania, Ecuador. Din Târgu Jiu vor participa sportivele Luminița Tutunaru și Iulia Ilinca. Mariana Correa este tenismană originară din Ecuador. A ajuns la Târgu Jiu pentru prima oară și spune că speră să facă o figură frumoasă în turneu. ”Mă bucur foarte mult că baza are o serie de facilități, mă bucur că sunt trei turnee la rând. Sper să obțin rezultatele pe care mi le doresc aici. Oamenii au fost foarte primitori, nu am mai fost niciodată în Târgu Jiu, încă nu am vizitat nimic”, a spus Mariana Correa, tenismană din Ecuador.
Toate meciurile se vor juca pe terenurile bazei sportive a Asociației Tenis Club Elite din Târgu Jiu.

Vizualizări: 882

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: