Târgu Jiu: Hotel transformat în bloc de locuinţe

Hotelul Laguna din Târgu Jiu va fi transformat în bloc de locuinţe. Proprietarul a demarat lucrările în vederea schimbării destinaţiei imobilului.

Clădirea în care a funcţionat hotelul Laguna este situată pe strada Victoriei din Târgu Jiu şi aparţine societăţii Laroma&Co SRL, a afaceristului Constantin Căruntu. Unitatea a oferit ani buni spaţii de cazare pentru turişti. Hotelul a fost închis, iar proprietarul clădirii a decis să-l transforme în bloc de locuinţe. În acest sens, vor fi realizate lucrări de reabilitare termică, de amenajări interioare şi de închidere a balcoanelor. Lucrările sunt în toi, firma Drasimcons SRL din Novaci fiind contractată să le execute.

Lucrările au început în prima jumătate a lunii ianuarie. Firma care deţine clădirea a solicitat avizele la primărie pentru a face aceste modificări. „În data de 3 februarie 2017 a fost eliberat certificatul de urbanism societăţii SC Laroma pentru obţinerea autorizaţiei de construire, modificări interioare, exterioare, reabilitare termică clădire, închideri balcoane şi schimbare de destinaţie din hotel în locuinţe colective. Vrea să facă bloc de locuinţe. I s-au solicitat avize de la securitatea la incendiu, expertiză tehnică şi ISC, deoarece făceau modificări, raportul de audit energetic şi certificat de performanţă energetică”, a declarat Ermina Pasăre, şefa Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Târgu Jiu.       

Hotelul dispunea de 27 de camere.

Vizualizări: 11,424

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: