Târgu Jiu: Pachete cu alimente pentru 50 de familii nevoiașe

Câteva zeci de familii cu posibilități reduse din Târgu Jiu au primit luni, 18 decembrie, pachete cu produse tradiționale de Crăciun și un brăduț din partea Primăriei Târgu Jiu. Este vorba de persoane cu probleme de sănătate sau familii numeroase, cu venituri mici. Valoarea unui pachet a fost de 130 lei.

Familia Chera a primit luni de dimineaţă vizita autorităților locale, care le-au adus pachete cu alimente de sărbători. Familia este formată din opt membri, din care șase copii. „Trăim cu toții din alocația complementară și alocații. Avem șase copii. Eu mai lucrez cu ziua, mai merg pe la spital, am grijă de bolnavi. Copiii învață bine. O fată o avem la liceu, cealaltă este în clasa a III-a”, a explicat Maria Chera.

Pachete cu alimente au primit și soții Dezrobitu din cartierul Petrești. „Noi, dacă suntem paralizați, nu putem lucra. Avem o fetiță de 6 ani. Nu aveam ce pune pe masa de Crăciun. Dacă nu sunt bani, nu putem munci. Cu pensiile noastre, de 270 lei, nu se poate”, a spus Elena Dezrobitu.

Și Ioana Cârciu, în vârstă de 56 de ani, din cartierul Ursați, va avea ce pune pe masă de sărbători. „Sunt singură, nu am pe nimeni. Mă ajută cineva doar dacă plătesc, altfel nu vine nimeni. Venitul meu este de 270 lei, pensia de handicap”, a spus femeia.

Fiecare familie a primit din partea municipalității câte o plasă cu alimente, dulciuri și alte produse tradiționale de sărbători. Mulți dintre beneficiari au primit aceste daruri chiar de la primarul Marcel Romanescu. „Mergem la toate cele 50 de familii cu pachete de sărbători, cu un mic brad, să simtă și aceste familii feeria acestor sărbători de iarnă”, a declarat Marcel Romanescu.

Municipalitatea s-a gândit și la asistații social din centrele sociale. „Asistații de la Cantina de Ajutor Social, cu ocazia Crăciunului, vor primi un meniu adaptat sărbătorilor, la fel și asistații de la Casa Iris. Încercăm să facem ceva astfel încât să fie și pentru dumnealor o sărbătoare, și cred că și reușim”, a precizat Alina Toader, directorul Direcției de Protecție Socială Târgu Jiu. 

Vizualizări: 822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: