Târgu Jiu: Peste 100 de persoane, izolate acasă. "Oamenii nu mai au răbdare"

Peste o sută de persoane sunt izolate la domiciliu în municipiul Târgu Jiu. În total, la nivelul județului Gorj sunt peste 300 de oameni în această situație. Primarul Marcel Romanescu a anunțat că oamenii primesc mâncare acasă, dar că nu mai au răbdare să treacă cele două săptămâni de izolare când au văzut că testele tânărului din Prigoria au ieșit negative pentru coronavirus.

Cei care sunt izolați acasă primesc mâncare și strictul necesar din partea celor de la Primărie. Edilul Marcel Romanescu a explicat, la Radio Infinit, că toți oamenii au fost sunați și întrebați de ce au nevoie: „Sunt în jur de 100 de persoane izolate la Târgu Jiu. Sunt oameni care au intrat în contact direct sau indirect cu persoane care au intrat în contact cu persoana de la Prigoria sau cu cetățeanul italian. Am încercat să iau legătura cu toate familiile care sunt izolate în Târgu Jiu, să întreb dacă sunt ceva probleme, dacă putem să-i ajutăm cu ceva”.

Cu toate acestea, sunt oameni care, văzând că tânărul din Prigoria este vindecat, și-ar dori să iasă din perioada de izolare și să meargă la muncă. Acest lucru nu va fi însă posibil decât după ce vor trece cele 14 zile de izolare, mai ales că mulți dintre cei aflați acasă au fost și testați pentru depistarea virusului Covid 19.

„Am primit telefoane de la cetățeni care ne-au spus că, dacă nu se confirmă cazul cu cetățeanul de la Prigoria, vor să-și vadă mai departe de viață. Sunt oameni care lucrează, oameni activi, care ne spun: Domnule, noi lucrăm! Chiar dacă legea îi protejează într-un anumit fel, că nu îi trece nimeni absenți la serviciu, dar oamenii stau de 3-4 zile în casă și așteaptă să intre în producție. Angajatorul pune activitatea lui pe primul loc. Unii dintre ei au fost testați, testele au fost negative. Cel puțin deciziile care le privesc sănătatea nu se iau de instituția pe care o conduc. Eu nu pot să spun să stea sau să nu stea”, a mai explicat edilul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 2,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: