Primar supărat: Nu am fost consultat când s-a făcut centrul de carantină

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a stabilit ca unul dintre centrele de carantină pentru gorjenii suspecți de coronavirus să fie la tabăra de la Săcelu, fără ca primarul din localitate să fie consultat. Florin Jurebie susţine că aceste centre s-au stabilit fără să se cunoască situaţia din teren, mai ales că în aceeaşi curte cu tabăra de la Săcelu funcţionează şcoala şi primăria. Între timp, autoritățile județene au renunțat la ideea carantinării la Săcelu.

Primarul din comuna Săcelu este deranjat de modul în care comitetul de criză care gestionează la nivelul judeţului Gorj situaţia suspecţilor de coronavirus a stabilit ca unul din centrele de carantină să fie la tabăra din localitate. "Eu am înţeles că la nivel naţional s-a stabilit ca centrele de carantină să fie la taberele şcolare, dar la nivelul judeţului Gorj s-a preluat informaţia ca atare, fără să se cunoască situaţia din teren. Nu mi-au dat un telefon măcar, să mă înştiinţeze de asta. Eu am aflat de la televizor şi m-am trezit cu telefoane de la oameni că blochează localitatea şi că nu-şi mai aduc copiii la şcoală, pentru că tabăra este în aceeaşi curte cu primăria şi şcoala. Nu am nimic cu acei oameni, dar nu mi se pare normal să aduci nişte suspecţi de coronavirus între 70 de elevi. În plus, cred că trebuia şi eu să fiu informat de ce se întâmplă la mine în comună", a precizat primarul din comuna Săcelu, Florin Jurebie.

Primarul a făcut toate demersurile pentru ca tabăra din localitate să fie scoasă de pe lista centrelor de carantină. "La nivelul judeţului Gorj s-au făcut aceste centre de carantină din birou, fără să cunoască situaţia din teren. Am avut mare noroc, în sensul că am luat legătura cu domnul Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, care a înţeles situaţia şi a decis ca tabăra de la Săcelu să nu mai fie centru de carantină. Dacă nu rezolvam situaţia, angajaţii primăriei nu veneau la serviciu, iar părinţii nu îşi mai aduceau copiii la şcoală", a mai spus primarul din Săcelu.

Vizualizări: 4,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: