Târgu Jiu: Planul Urbanistic General, realizat 80%

Municipiul Târgu Jiu va dispune de un Plan Urbanistic General (PUG) actualizat în anul 2019. Cel puţin asta susţine conducerea institutului care lucrează la actualizarea documentaţiei. Directorul institutului care se ocupă de acest proiect este un gorjean, Vasile Meiţă. Acesta a declarat joi, 20 decembrie, în şedinţa Consiliului Local, că documentaţia este la stadiul de obţinere a avizelor.

Planul Urbanistic General utilizat în prezent la Târgu Jiu a fost realizat în anul 1998. Demersurile pentru actualizarea documentaţiei au început în urmă cu mai bine de un deceniu, timp în care primăria a cheltuit peste o jumătate de milion de lei, ultimii banii fiind alocaţi în 2017, fiind vorba de 160 mii lei.

Actualizarea PUG este realizată de Urban Incerc, un institut din Bucureşti. Gorjeanul Vasile Meiţă, cel care conduce institutul bucureştean, a venit joi în faţa consilierilor municipali pentru a le spune care este stadiul lucrării. „La momentul acesta, suntem în grafic. Au fost ceva probleme din cauza schimbărilor repetate de legislaţie pe care le-a prins acest PUG în desfăşurarea lui. Suntem în stadiul de a depune pentru avize toate documentaţiile care se cer şi, bineînţeles, aşa cum avem graficul şi cum am discutat cu domnul primar, consider că în vara anului 2019 putem să mergem cu el la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, pentru a lua avizul dânşilor”, a declarat Vasile Meiţă.

O problemă apărută la întocmirea documentaţiei a fost legată de centura municipiului. „Nu a putut fi intabulată la timp şi a durat până am reuşit să obţinem toate documentele de la OCPI”, a explicat Vasile Meiţă, menţionând că PUG-ul este realizat în proporţie de 80%. „Tot ce va depinde de dânsul va fi făcut. Mai mult decât atât, şi cred că este argumentul suprem, mi-a spus că se apropie de sfârşitul carierei şi că are un mare atuu, că e gorjean şi vrea ca numele său să se lege de PUG-ul municipiului Târgu Jiu”, a intervenit în discuţii primarul Marcel Romanescu.

În baza PUG-ului se fac investiţii în infrastructură şi dezvoltări imobiliare ample.

Vizualizări: 768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: