Târgu Jiu: Proiect împotriva bullying-ului

România este una dintre cele mai cunoscute țări din Uniunea Europeană, atunci când vine vorba despre fenomenul de bullying, însă nu ne putem mândri cu acest lucru. Pentru ca acest fenomen să fie stopat, oamenii trebuie să coopereze și să se implice în acest lucru.

La Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu a avut loc joi lansarea unui proiect care presupune implicarea a sute de persoane pentru ca acest fenomen să ia sfârșit. Sub denumirea de ”Pasivitatea nu oprește Bullying-ul”, proiectul a implicat peste 100 de elevi, profesori și părinți.

”Proiectul Pasivitatea nu oprește bullying-ul vizează stoparea acestui fenomen prin implicarea mai multor factori, fiind vorba despre profesori, elevi și părinți. Acest proiect a pornit de la o problemă pe care am identificat-o, în ceea ce privește acest fenomen în România. Statistica este destul de îngrijorătoare. Țara noastră se află pe locul 3 în Europa în privința bullying-ului în școli”, a spus Aniela Bălăcescu, membrul fondator Asociației pentru Democrație- Educație- Respect.

Tot aceasta spune că beneficiarii sunt elevii cu vârste cuprinse între 10- 18 ani. ”Beneficiarii direcți sunt 1300 de elevi cu vârste cuprinse între 10-18 ani. Mai este vorba despre 100 de cadre didactice, dintre care 50 de femei, dar și 100 de părinți. Activitățile sunt legate de organizarea unor seminarii interactive, elaborarea unor materiale educaționale, dar și organizarea unor spectacole de teatru”, a mai afirmat Bălăcescu.

Vizualizări: 991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: