Târgu Jiu: Spații închiriate pentru baruri și restaurante la stadion

 Aproximativ zece baruri vor fi amenajate în incinta stadionului din Târgu Jiu. Lucrãrile de modernizare vor fi gata la sfârșitul lunii iunie, dau asigurãri autoritãțile locale. Chiar dacã nu este clar în ce mãsurã va mai fi fotbal la Târgu Jiu, stadionul va fi mãcar un centru comercial și de agrement. Asta pentru cã tot aici va fi funcțional și un hotel de patru stele, cu zeci de spații de cazare. 

  Pavilionul principal al stadionului din Târgu Jiu, construcția dinspre primãrie, va fi structurat pe trei etaje. Va dispune de zone VIP, zone pentru presã, pentru echipe, pentru oficiali, zone special amenajate pentru persoane cu dizabilitãți și însoțitorii acestora. Cele douã parcãri, subteranã și suprateranã, vor asigura 300 de locuri de parcare. Mai mult, autoritãțile vor sã închirieze spații în cadrul stadionului pentru înființarea a numeroase baruri și restaurante. „Barurile care vor funcționa în incinta acestei investiții, atât pentru competiții, cât și în afara competițiilor, vor fi cam zece în întregul complex sportiv”, a declarat Aurel Popescu, primarul interimar de la Târgu Jiu.   

Spațiile pretabile în acest sens vor fi închiriate celor care doresc sã înființeze baruri sau restaurante. Solicitãrile vor putea fi depuse la primãrie dupã ce vor fi încheiate lucrãrile, au spus autoritãțile din Târgu Jiu. La parterul corpului principal al stadionului va fi înființat și un magazin sportiv, pe o suprafațã de 250 de metri pãtraþi.

 Hotel de 4 stele 

Stadionul va avea și un hotel de 4 stele. Acesta va fi structurat pe patru etaje și va dispune și de un lift. Va avea 40 de camere de cazare, dotate ultramodern, dar și un restaurant. Hotelul va fi administrat de primãrie, însã administrația localã a dat de înțeles cã vrea sã-l închirieze. 

În prezent, constructorii lucreazã la finalizarea hotelului și la acoperișul stadionului. Autoritãțile locale spun cã vor putea fi organizate aici chiar și competiții naționale și internaționale de atletism, pentru cã pista va fi extinsã cu încã un culoar.

Modernizarea stadionului se ridicã la 22 de milioane de euro, bani alocați de Compania Naționalã de Investiții (CNI).

Galerie foto







Vizualizări: 4,305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: