Elevii, în febra examenelor. Încep simulările evaluărilor naţionale

Simularea evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a și cea a examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a vor începe pe 13 martie, cu proba scrisă la limba și literatura română. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj spun că este vorba de o examinare preliminară pentru a vedea cât de bine s-au pregătit elevii pentru susținerea examenelor naționale din vară.

Spre deosebire de anii trecuți, elevii de clasa a VIII-a și cei din anii terminali de liceu vor susține simulările în aceleași zile. Subiectele sunt concepute la nivel national și vor ajunge în Gorj în dimineața examenelor. Astfel, prima probă, cea la limba și literatura română, se va susține luni, 13 martie. Pe 15 martie va avea loc proba scrisă la matematică pentru simularea evaluării naționale și proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat.

Potrivit calendarului, toate rezultatele se vor afișa pe 31 martie. „Rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ și discutate individual cu aceștia. Ordinul mai prevede că vor avea loc discuții la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Vizualizări: 295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: