Târgu Jiu: Sute de camere de supraveghere vor transmite live traficul din oraș

În jur de 200 de camere de supraveghere vor transmite în timp real situația traficului din Târgu Jiu. Totul face parte dintr-un proiect pentru care municipalitatea a accesat fonduri europene. În total, opt milioane de euro, bani care vor fi investiți în instalarea camerelor de supraveghere în intersecțiile din oraș, dar și în apropierea trecerilor de pietoni. Va fi, totodată, creat și un dispecerat de unde vor fi controlate toate semafoarele din municipiu.

Autoritățile au găsit deja spațiul unde va funcționa acest dispecerat. Mai exact, într-o fostă centrală termică ce va fi reabilitată. Proiectul este în valoare de opt milioane de euro și presupune instalarea a peste 200 de camere de supraveghere în tot orașul. Camerele vor transmite în timp real tot ce se întâmplă pe străzile din municipiu.

„Opt milioane de euro pentru sistemul info trafic. Este foarte important ca și celelalte două proiecte importante semnate pe fonduri europene: dotarea cu 20 de trolee, de 12 milioane de euro, și proiectul de 24 de milioane de euro, cu schimbarea a tot ce înseamnă rețea de transport în comun. Am mai primit încă opt milioane de euro pe sistemul info trafic. Avem locația unde va fi acel centru de management al traficului. Va fi în clădirea centralei de pe strada Ioan Fota. Acolo va fi un sistem de monitorizare a tot ceea ce înseamnă trafic în Târgu Jiu”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

În același timp, proiectul prevede și un mai bun control asupra semafoarelor din oraș astfel încât traficul să nu fie îngreunat din cauza numărului mare de mașini. „Pentru că presupune și camere care îți transmite semnale în timp real, camere de pe stâlpi, dar și mici fante care îți dau valorile de trafic în fiecare zi, indiferent de direcția din care intri în Târgu Jiu. Toată semaforizarea din Târgu Jiu va depinde de aceste valori de trafic. Avem un sistem de așteptare cu timpi egali. Cam toate intersecțiile din Târgu Jiu au același timp de așteptare. E sistemul clasic pe care îl au toate orașele care nu au putut accesa fonduri europene”, a mai spus edilul municipiului Târgu Jiu, la Radio Accent.

Vizualizări: 8,487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: