Școala din Scoarța scapă de toaleta din fundul curții

Vești bune pentru circa 150 de copii din comuna gorjeană Scoarța. Din toamnă, nu vor mai fi nevoiți să meargă la toaleta din fundul curții. Autoritățile locale au obținut fonduri pentru a construi o toaletă modernă, dar și pentru reabilitarea clădirii în care învață copiii. Prin acoperiș plouă, iar pereții s-au degradat.

Școala din centrul comunei Scoarța, cea mai mare de altfel din localitate, este veche de mai bine de cinci decenii. Pentru copii, cel mai mare coșmar este să meargă la toaletă. Este vorba de un grup sanitar vechi, fără apă curentă și fără mobilier, în fundul curții. Primarul comunei Scoarța, Ion Stamatoiu, promite că, din această toamnă, lucrurile se vor schimba.

Primăria a obținut bani de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, și va reabilita școala din Scoarța, unde învață în jur de 150 de copii. „Și școala din centru necesită reabilitare. Este foarte veche. Are 50 de ani. Am obținut finanțare. Este în licitație. În câteva zile, va fi desemnat câștigătorul, iar, din toamnă, când copiii vor reveni la școală, să o avem reabilitată. Toaleta e în fundul curții, prin acoperiș plouă. Am pus folie pe sub ca să nu plouă. Nu s-a făcut nicio investiție în această școală”, a declarat primarul Ion Stamatoiu.

Și elevii care învață la cealaltă școală din comună vor beneficia de condiții mai bune, dar mult mai devreme. În această primăvară, școala lor va fi modernizată. Vor avea la dispoziție și grupuri sanitare moderne.

Investiția a costat în jur de 700 de mii de lei. „Am început investiția la reabilitarea școlii din Budieni. E o școală făcută acum 60 de ani în care nu s-a investit nimic de-a lungul timpului. Nu sunt foarte mulți copii. Sunt 134 de copii. Era necesar ca și această școală să asigure condiții bune. În proporție de 98% e finalizată. Avea toaleta în fundul curții. Într-o lună și jumătate, va fi gata și această toaletă. Restul e terminată, reabilitată. Sper ca în cel mult două luni să fie recepționată lucrarea cu toate că termenul de finalizare este toamna acestui an, dar va fi devansat pentru că a lucrat bine constructorul. A costat în jur de șapte miliarde de lei vechi”, a mai declarat primarul din Scoarța, la Accent TV.

Vizualizări: 1,447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: