Unii primari se plâng de bani, alții spun cum se descurcă

Nu toți primarii din Gorj se plâng de lipsa banilor. Cel de la Bîlteni, de exemplu, nu a primit bani de la Consiliul Județean, dar spune că nici nevoie nu are. Cel de la Vladimir însă visează la ce ar face dacă ar avea bani, dar spune că nu are soluții.

În scurt timp, comuna Bâlteni va avea toate drumurile asfaltate, spune primarul. În acest moment sunt în derulare două programe pentru reabilitarea tuturor drumurilor săteşti şi comunale. "Pe mine nu mă interesează banii de la Consiliul Judeţean. Nu am nicio treabă cu ei. Eu nu am primit niciun leu. Din punctul meu de vedere, să nu mai dea banii ăia. Eu accesez fonduri pe programe şi nu îmi trebuie banii lor. În prezent am două proiecte în derulare pentru asfaltarea a aproximativ 8 kilometri de drumuri săteşti şi comunale şi termin cu acest sector. E vorba de 5 sate care vor avea drumuri reabilitate prin AFIR şi valoarea este de 4.000.000 de lei. Sun realizate în proporţie de 90%. Mai e încă un proiect prin Ministerul Dezvoltării cam tot de aceeaşi valoare, care e realizat în proporţie de 50% şi vizează tot drumurile din comună", a precizat Vasile Vlăduleanu, primarul din Bâlteni.

O parte din localitatea Bâlteni va avea în viitor şi canalizare, iar lucrările  deja au început. "Canalizarea este doar pe lângă drumul naţional pe 38 de kilometri. O facem cu bani de la Ministerul Dezvoltării, iar valoarea proiectului este de 200.000.000 de lei. S-a făcut până acum cam 10% din lucrare", a mai spus Vasile Vlăduleanu.          

Primarul din Vladimir are planuri și atât

Primarul din comuna Vladimir are agenda plină de proiecte la început de an. Drumuri asfaltate, sistem de canalizare, iluminat public şi extinderea alimentării cu gaze ar fi priorităţile autorităţilor locale din Vladimir pentru acest an. Dar, nu le va face, pentru că nu are bani.

În condiţiile în care localitatea a primit zero lei de la Consiliul Judeţean şi cu un buget care asigură numai funcţionarea primăriei, primarul speră să identifice surse de finanţare măcar pentru 2 proiecte. "Eu aş vrea să fac multe anul acesta, numai că sper măcar să încep două proiecte. Aş avea de asfaltat 4 kilometri de drum şi să introduc canalizarea în localitate cel puţin pe drumul principal. Comuna Vladimir cred că este singura sau printre puţinele localităţi fără sistem de canalizare. Măcar pentru ăstea să fac rost de bani. Ar mai trebui să fac şi iluminatul public şi o extindere de gaze", a precizat primarul din Vladimir, Ion Ianăşi.

În acest moment, primarul din Vladimir nu se bazează pe nimic. "Am făcut un calcul şi pentru canalizare mi-ar trebui 1.700.000 de lei. Nu s-a dat drumul la nicio măsură ca să obţin finanţare. Vreau să obţin fonduri europene. Deocamdată nu mă bazez pe nimic", a mai spus Ion Ianăşi.

În acest moment, se lucrează la căminul cultural din Vladimir care este aproape finalizat. Investiţia este realizată prin fonduri europene. Căminul nu mai era folosit din cauza gradului avansat de uzură.

Vizualizări: 1,999

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: