Târgul firmelor de exerciţiu la CNTV. La ce afaceri s-au gândit elevii!

Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a fost gazda unui târg al firmelor de exerciţiu, proiect gândit de elevii claselor a XI-a, alături de profesorii lor, Elena Roată, Elena Velţan, Vasilica Udriştoiu şi Daniela Iacobescu. Elevii, împărţiţi în echipe, au înfiinţat 23 de firme de exerciţiu şi au încercat să se comporte ca nişte antreprenori de succes. Afacerile au fost unele dintre cele mai ingenioase.

Tinerii din cadrul proiectului şi-au dat silinţa să aibă cel mai bun plan de afaceri, cel mai vizibil brand şi cât mai multe produse. Astfel, unii dintre ei s-au gândit că o pensiune agroalimentară ar fi cel mai de succes business, alţii un studio foto-video, unii o firmă de aranjamente florale, iar alţii au ales o afacere în domeniul reciclării. Cu această ocazie, elevii au stabilit costuri şi preţuri unitare, au calculat încasări şi profituri şi au pus în practică ideile de afaceri. „Acest târg a fost rezultatul activităţilor practice pe care elevii le-au desfăşurat la orele de economie şi educaţie antreprenorială, şi-au pus în evidenţă cunoştinţele economice, abilităţile de lider, capacitatea de a lucra în echipă, spiritul inovator şi pragmatic”, a declarat Elena Velţan, profesor în cadrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Răsplătiţi cu premii surpriză

Pentru elevi a fost cu adevărat o bucurie şi o formă de a-şi manifesta abilitatea de a conduce o afacere. Au învăţat cu această ocazie să completeze facturi şi ordine de plată, au învăţat să facă reclamă produsului lor şi să presteze servicii pentru potenţialii cumpărători. Evident, cei mai buni au fost şi răsplătiţi. „Am organizat această activitate prin care ne propunem să ne dezvoltăm şi să vedem cum se dezvoltă o afacere, să ştim să colaborăm, să vedem ce înseamnă un vânzător, un cumpărător. Ne dezvoltă spiritul de echipă, avem obiective, avem strategii de promovare, iar aceste lucruri ne ajută. Chiar anul trecut o firmă de aici de la noi din liceu a câştigat la Romexpo premiul pentru cea mai bună firmă”, a declarat Rafaela Crăciun, elevă în clasa a XI-a la CNTV.

Galerie foto





Vizualizări: 2,212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: