Tenismanul Florin Mergea, „Gorjeanul Anului”

Tenismanul Florin Mergea a fost desemnat „Gorjeanul Anului”. Sportivul nu a putut ajunge la Târgu Jiu, fiind plecat la un turneu în afara ţării. Distincţia a fost oferită mamei acestuia. Florin Mergea a transmis un mesaj de la Paris, prin care a mulţumit autorităţilor judeţene pentru nominalizare. Mergea a câştigat şase turnee şi ocupă a 13 poziţie în lume, la proba de dublu.

Consilierii judeţeni au aprobat acordarea titlului de „Gorjeanul Anului” tenismanului Florin Mergea. Nominalizarea a fost făcută de către Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, datorită rezultatelor de excepţie obţinute de sportivul gorjean de-a lungul anilor. Distincţia a fost decernată familiei lui Florin Mergea, întrucât acesta este plecat la un turneu peste hotare. Mama sportivului a fost foarte emoţionată de acest premiu. „Deşi lucrez într-o meserie care necesită stăpânire de sine, de data aceasta nu-mi pot stăpâni emoţiile. A fost o onoare pentru noi că Florin a fost selectat, ştiu că sunt multe valori din rândul cărora poţi să alegi. Judeţul nostru are oameni de elită în diverse domenii, iar onoarea este cu atât mai mare cu cât atunci când ai de unde alege tu eşti cel selectat. Sunt convinsă că şi el apreciază la justa valoare acest trofeu, nu vine direct din tenis, dar este urmarea activităţii pe care o desfăşoară”, a declarat Victoria Mergea.
Florin Mergea a transmis un mesaj de la Paris prin care a mulţumit autorităţilor judeţene pentru acordarea distincţiei. Acesta a precizat că premiile obţinute de el se datorează inclusiv soţiei sale. „Din păcate, dar şi din fericire, nu am putut fi alături de dumneavoastră deoarece urmează să jucăm finala de aici, de la Roland- Garros. Atât eu, cât şi soţia mea, vă mulţumim pentru acest premiu. Datorită ei am ajuns aici şi toate premiile şi trofeele sunt ale amândurora, în egală măsură. Este o onoare pentru noi să primim acest premiu şi sper ca şi următorii ani să fie la fel de buni ca şi anul precedent”, a spus Florin Mergea.
APRECIERE
Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, a apreciat activitatea sportivă a lui Florin Mergea. „Ne mândrim cu Florin Mergea. El este şi va rămâne un ambasador al Gorjului”, a spus Călinoiu.
PERFORMANŢĂ
Florin Mergea are 31 de ani şi este component al lotului României pentru Cupa Davis. În acest an a câştigat, la proba de dublu, Turneul de tenis de la Bucureşti. Acesta a câştigat şase turnee şi ocupă a 13 poziţie în lume, la proba de dublu.

Galerie foto


Vizualizări: 378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: