Tensiuni între Turcia și Israel

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a îndemnat luni palestinienii să lupte pentru încetarea "ocupaţiei" israeliene din Ierusalimul de Est, replica Guvernului israelian fiind că Administraţia de la Ankara încalcă sistematic drepturile omului, astfel că "nu poate predica moralitate". 

"Noi, ca musulmani, ar trebui să vizităm mai frecvent Al-Quds (numele arab al oraşului Ierusalim -n.red.) ca susţinere pentru fraţii noştri de acolo", a declarat Recep Tayyip Erdogan într-un discurs rostit luni, la începerea Formului Internaţional Al-Quds Waqfs, desfăşurat în oraşul turc Istanbul.Oraşul Ierusalim "este un loc sfânt pentru toate cele trei religii. Reprezintă centrul întregii omeniri", a adăugat Recep Erdogan, referindu-se la iudaism, la creştinism şi la mahomedanism.

Fiecare zi în care Ierusalimul este "sub ocupaţie este o insultă pentru noi. Există o singură soluţie. Înfiinţarea unui stat palestinian suveran şi independent, pe baza frontierelor din anul 1967, având capitala în Ierusalimul de Est", a spus Erdogan, acuzând Israelul că încalcă sistematic drepturile omului în Cisiordania.

În replică la afirmaţiile făcute luni de Recep Erdogan, Ministerul israelian de Externe a acuzat Administraţia de la Ankara că încalcă "sistematic" drepturile omului, astfel că "nu poate predica moralitate". (M.F.)

Vizualizări: 457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: