Teoria conspiraţiei sau minciună la nivel de stat ?

Nu am sa fiu vreodată adeptul conspiraţiei universale, deşi mă ocup de o bună bucată de vreme de serviciile secrete, un domeniu marcat de scenarită de la '89 încoace. După ce am văzut ce le poate pielea “frăţiorilor” mioritici cu şorţuleţ, am lămurit ce este, de exemplu, masoneria română. Mici grupuscule (fiecare având pretenţia de lojă) formate din politicieni, oameni de afaceri, ofiţeri din armată, spioni sau chiar jurnalişti, se întălnesc la templu pentru a pune la cale diverse golănii. De obicei, conspiraţiile minore se reduc la trafic de influenţă şi afaceri. Şi cam atât. Unii dintre aceştia cu pretenţii de mari masoni au dat chix chiar aici la Gorj, încercând să-şi lucreze pe la spate, în plină campanie electorală, proprii colegi de partid. Se pare că nu i-au ajutat nici nemernicia, nici gradele masonice, nici banii cheltuiţi pe la trustul Intact pentru defăimarea adversarului, şeful lor de partid la ora aceea.Nu m-a impresionat defel, nici povestea cu guvernul mondial ocult reunit luna trecută în Grecia, mai cunoscut sub numele de Grupul Bilderberg. Odată ce presa a ajuns să vă bată în poartă, s-a dus fraţilor toată secretoşenia ! De remarcat că, recent, supărat nevoie mare pe foştii săi şefi din Securitate (care nu l-au luat în serios), ofiţerul Stelian Octavian Andronic depăna amintiri la unul din posturile TV ale trustului de mai sus, despre rapoartele trimise către Ceauşescu, referitoare la armata şi guvernul mondiale puse la cale de Grupul Bilderberg. Ceea ce dovedeşte că în centrala Securităţii de atunci existau şi oameni cu cap care nu băgau în seamă toate bazaconiile. Am vizionat cu mare atenţie filmele Codul lui Da Vinci sau Zeitgeist şi mi-am amintit că în istoria omenirii au mai existat atacuri dure asupra tuturor religiilor, mai ales împotriva creştinismului. Efectul nu a fost cel scontat, pentru că producătorii peliculelor au uitat esenţialul. Pentru o parte bună a lumii, mai ales în ţările sărace, credinţa este o necesitate.
În secolul nostru, mitul supremaţiei marilor puteri a fost spulberat de luptele de gherilă cu insurgenţii în Vietnam, Afganistan sau Irak. Astăzi, Statele Unite recurgând la subterfugii care mai de care mai ciudate. Cartea jurnalistului de origine română Steve Făinaru - Legea celor Puternici ne oferă realitatea crudă de pe câmpurile de bătălie moderne. El confirmă tendinţa de externalizare a conceptului de securitate naţională. Războiul a devenit peste noapte, o afacere profitabilă pentru zeci, sute de companii de protecţie americane. Armatele particulare formate din veterani de război, poliţişti, faliţi, traficanţi de droguri de toate naţionalităţile acţionează în sprijinul democraţiei, pe teritoriul Irakului, după reguli proprii. Adică, fără nicio regulă. Să fie vorba de o conspiraţie ? Nici gând. Este minciună la nivel de stat. 
Puţini ştiu că mitul terorismului a fost spulberat chiar de români în perioada 1998-2000, când unul dintre ofiţerii vechi Securitate, în colaborare cu serviciile secrete spaniole l-au pus pe Bin Laden în braţele americanilor. Noi am dovedit cu această ocazie că nu trebuie să fii mare putere pentru a rezolva problema terorismului. Numai pentru că nu venise încă timpul unui 9-11 septembrie, americanii l-au făcut scăpat pe teroristul numărul 1 al planetei. Emil Constantinescu a fost criticat dur la acea dată pentru că a medalit şi ridicat în grad pe securistul cu pricina. Din păcate, pentru presă adevăratele motive ale ceremoniei au fost trecute la strict secret. Asta da conspiraţie. Nu-i aşa ? 



Vizualizări: 313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: