Test pozitiv într-un centru al DGASPC Gorj. Încă o asistentă infectată la Cărbunești!

Printre cazurile nou confirmate în Gorj în ceea ce privește infecția cu noul coronavirus se numără o asistentă medicală de la spitalul din Târgu Cărbunești și un angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Gorj. (actualizare: între timp au mai fost confirmate trei cazuri la DGASPC Gorj).

Este a doua asistentă testată pozitiv în ultima săptămână la spitalul din Târgu Cărbunești, acolo unde testările au început după ce o salariată care s-a testat pe cont propriu, pentru a merge să-și viziteze familia, a aflat că este pozitivă. La acest spital sunt tratați doar pacienți Covid, dar conducerea susține că nu au lipsit materialele de protecție și că salariații au respectat procedurile.

La DGASPC Gorj, personalul din centrele rezidențiale este testat de două ori pe lună. "Astfel, în data de 21.05.2020, la acest centru s-au efectuat recoltări pentru un număr de 21 de angajați, rezultatul acestora fiindu-ne comunicat de către DSP Gorj în data de 23.05.2020. Dintre cele 21 de rezultate unul a fost pozitiv, motiv pentru care, imediat, am pus la dispoziția DSP Gorj toate datele și informațiile necesare pentru a fi declanșată o anchetă epidemiologică", a transmis DGASPC Gorj. Este vorba de Centrul pentru copilul cu handicap din Târgu Jiu.

Atât pe perioada stării de urgență, cât și pe perioada stării de alertă, în centrele din subordinea DGASPC Gorj, s-au luat toate măsurile de protecție prevăzute de legislația în vigoare, în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2, printre care: utilizarea de soluții dezinfectante pentru mâini, cât și pentru suprafețe, precum și purtarea obligatorie a măștilor și mănușilor de protecție, termometrizarea angajaților la fiecare intrare în tură și declararea pe proprie răspundere de către aceștia a faptului că nu au simptome specifice infectării cu noul coronavirus (COVID-19) și nu au intrat în contact cu persoane suspecte de infectare cu acest coronavirus. De asemenea, beneficiarilor li se măsoară temperatura de două ori pe zi, sau ori de câte ori este nevoie, urmărindu-se în permanență evoluția stării lor de sănătate.

"În ceea ce privește persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus, aceasta nu prezintă simptome specifice infectării, starea ei de sănătate fiind bună, aceasta fiind internată, în data de 23.05.2020, într-un spital COVID-19. La acest moment, niciunul dintre beneficiari și nici ceilalți angajați din acest centru nu prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus, starea lor de sănătate fiind bună. Deși vorbim despre un număr de peste 1000 de angajați și aproximativ 700 de beneficiari, atât copii, cât și adulți, din centrele rezidențiale, până acum DGASPC Gorj nu a înregistrat niciun caz pozitiv, deoarece au fost respectate măsurile impuse de Ordonanța militară nr. 8/2020, respectiv izolarea preventivă la locul de muncă a personalului pe o perioadă de 14 zile, urmată de o perioadă de 14 zile de izolare preventivă la domiciliu. Odată cu instituirea stării de alertă astfel de măsuri nu au mai fost stabilite, constatându-se o relaxare a acestora. În continuare, activitatea la nivelul centrelor rezidențiale din subordinea DGASPC Gorj se desfășoară în parametri normali, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție prevăzute de legislația în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2", se arată într-un comunicat al Protecției Copilului Gorj.

Vizualizări: 2,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: