Testare standardizată în șapte școli din Gorj. LISTA!

Elevii din șapte școli din Gorj vor fi testaţi în perioada 30 mai - 10 iunie printr-o evaluare standardizată, după modele internaţionale. Testarea va fi pe tablete şi smartphone.

Cele șapte unități de învățământ alese sunt: Colegiul Național „Spiru Haret” Târgu Jiu, Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” Târgu Jiu, Liceul Teoretic Novaci, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Peștișani, Liceul Tehnologic „General Constantin Șandru” Bâlta – Runcu, Școala Gimnazială Capu-Dealului Brănești și Școala Gimnazială Nr. 1 „G. Uscătescu” Târgu Cărbunești.

Nu vor da aceste evaluări elevii din ani terminali, din  clasele a VIII-a şi a XII-a. Teste vor dura 30 de minute pentru clasele primare şi 60 de minute la gimnaziu şi liceu. Notele nu se vor trece în catalog.

„Disciplinele la care se organizează evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021—2022 sunt următoarele: a) pentru elevii claselor I—VII, limba română și matematică; b) pentru elevii claselor IX—XI, limba română și, în funcție de filieră, profil și specializare, disciplina care se susține la examenul național de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie”, a anunțat Ministerul Educației.

Testele vor fi susținute pe o platformă privată, iar rezultatele vor ajunge direct la Ministerul Educaţiei.

Scopul testării este acela de a stabili nivelul de competențe ale elevilor la finalul anului școlar. Rapoartele ne arată de ani buni că peste 40% dintre copii sunt analfabeţi funcţionali.

Galerie foto


Vizualizări: 2,609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: