Elevii de la școala profesională, vizitați de Iordache

Senatorul de Gorj, Ion Iordache, s-a întâlnit cu elevii de la profesională, din Turceni. “Astăzi m-am întâlnit cu un grup de liceeni care fac practică la o companie privată și care învață să-și facă meseria de la specialiști. I-am încurajat să continue pe drumul ales și m-au asigurat că-și doresc să obțină un loc de muncă în țară, în domeniul pentru care se pregătesc”, a transmis Iordache.

Senatorul de la Forța Dreptei Gorj spune că un parteneriat încheiat între Liceul Tehnologic Turceni, Centrul de Calcul Târgu Jiu și companii din Gorj funcționează cu rezultate foarte bune atât pentru elevi, cât și pentru companiile implicate și acest exemplu ar trebui urmat în toate liceele din județ.

“Învățământul profesional din România se confruntă cu multe probleme și din cauza asta ne vom trezi peste câțiva ani fără specialiști în domenii esențiale, cu meserii dispărute și într-o criză a forței de muncă pe care greu o vom combate.

Companiile pot genera o schimbare fundamentală dacă aleg să se implice dincolo de interesul lor financiar pe termen scurt.

Un învățământ profesional dual performant ar putea pune la dispoziția României și a mediului de afaceri angajați bine pregătiți și ar putea rezolva foarte multe dintre problemele sociale și economice existente”, a mai comunicat senatorul de Gorj.

Galerie foto
Vizualizări: 2,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: