Au renunțat la viața din Anglia pentru un sat din Gorj. Construiesc aici o biserică și o afacere

După ce au trăit nouă ani în Londra, o familie tânără a decis să experimenteze și altceva, așa că a hotărât să se mute la țară și a ales un sat din Gorj. Gabi și Ana Stoica, căci despre ei este vorba, au trăit până acum numai în oraș, dar de un an și jumătate profită din plin de ce le oferă viața în satul Lelești. Nu regretă că au dat orașul pe sat și, mai mult decât atât, consideră că e cea mai bună decizie pe care au luat-o atât pentru ei, cât și pentru cei trei copiii ai lor.


Gabi are 35 de ani și a locuit în Târgu-Jiu, iar Ana are 31 de ani și este din București. ”Ne-am întâlnit într-o tabără de vară și am rămas împreună. Am locuit trei ani în București și apoi am decis să plecăm în Anglia. Inițial am stat într-un orășel mic, intenționat am ales așa, ca să ne îmbunătățim engleza, iar după doi ani ne-am mutat în Londra, unde am trăit o experiență unică și ne-am și format ca familie, adică au venit pe lume cei trei copii ai noștri care au acum 6, 4, respectiv 3 ani.”, povestește Ana Stoica

Deși nu le lipsea nimic în Marea Britanie, în urmă cu un an și jumătate au simțit că este timpul să facă o schimbare în viața lor și atunci au decis să se mute în România. Așa au decis să locuiască la sat. ”Am simțit că Dumnezeu ne îndreaptă spre România deși aici nu aveam nimic al nostru. În timp ce eram în Anglia am cumpărat un teren la Lelești, iar construirea casei am început-o când am venit în țară. Eu care am trăit toată viața la București și apoi la Londra am căutat pentru copiii noștri liniște și libertate și numai la sat găsim asta”, a mai spus Ana.

Comuna Lelești a fost aleasă pur întâmplător numai că cei doi tineri s-au îndrăgostit de acest loc. ”Inițial am găsit multe terenuri în diferite zone, dar am ales această locație. Aici totul este diferit față de ce am trăit până acum. Lelești este o comună foarte cochetă și aranjată, am fost primiți foarte bine de vecini, iar vechii proprietari ai terenului se implică foarte mult în viața noastră, ne ajută la grădinărit, ne arată locuri, explorăm viața la sat împreună cu ei”.


O școală și o biserică

Când au decis să se mute la Lelești, cei doi tineri s-au gândit și la ce vor face în Gorj. Ana Stoica a adus din Anglia o afacere pe care o dezvoltă cu succes la Târgu-Jiu și pe care vrea să o extindă în viitor, iar soțul ei este pastor și construiește o biserică. ”Când ne-am decis să ne mutăm, ne-am gândit ce ar fi mai eficient să facem în România. Așa că am cumpărat o franciză din Marea Britanie și am adus-o la Târgu Jiu unde am deschis ”First Class Learning” din luna octombrie. Pentru că stăpânim foarte bine limba engleză, am adus la Târgu-Jiu experiența britanică de învățare. Nu este vorba doar de învățarea limbii engleză, dar mergem și pe dezvoltare personală, iar numărul copiilor care vin la centru este din ce în ce mai mare. Soțul meu este pastor și a activat în domeniul bisericesc în Marea Britanie, iar când ne-am întors a păstrat legătura cu Marea Britanie și acum lucrează la construirea unei biserici apostolice aici, la Târgu-Jiu”, a mai spus Ana Stoica.

Vizualizări: 7,434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: